Το ΚΔΑΠ Γαζίου τίμησε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Το ΚΔΑΠ Γαζίου πρωτοπόρο για μια ακόμα φορά και φέτος έχοντας επίγνωση των ιδανικών της πατρίδας μας και της ελευθερίας μας σήμερα 27 Οκτωβρίου 2023 τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 62 Εθνομαρτύρων που εκτελέστηκαν την περίοδο της Γερμανικής κατοχής στο εκκλησάκι των Αγίων Πάντων, στο Γάζι. Τα παιδια του Κδαπ μας επίσης κατέθεσαν στεφάνι στην μνήμη των Μαρτύρων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή και στο τέλος είπαν τον εθνικό μας ύμνο.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Νικάκης και ο πάτερ Μιχάλης Παναούσης. Τα παιδια του Κδαπ μας επίσης κατέθεσαν στεφάνι στην μνήμη των Μαρτύρων, τήρησαν ενός λεπτού σιγή και στο τέλος είπαν τον εθνικό μας ύμνο.

Το παρών έδωσαν επίσης μαζί με το προσωπικό του Κδαπ Γαζίου και η Αντιδήμαρχος κ. Βογιατζή Μαρίνα και η αντιπρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Γαζίου Ξυλούρη Ελένη.

Συμπληρώνονται ογδόντα ένα χρόνια από τον Ιούνιο του 1942, όταν οι Γερμανοί κατακτητές, εκτέλεσαν 62 συμπατριώτες μας στην περιοχή Ξηροποτάμου του Γαζίου.

Η Κρήτη, πλήρωνε πανάκριβα, για άλλη μια φορά, το τίμημα της ηρωικής της αντίστασης στα στρατεύματα των εισβολέων. Οι 62 Εθνομάρτυρες αντιμετώπισαν με υπερηφάνεια το ναζιστικό εκτελεστικό απόσπασμα. Με την ίδια τους την ζωή έδωσαν νόημα, στο καθήκον του ανθρώπου να αντισταθεί στον ολοκληρωτισμό και στην τυραννία.

Για αυτό τον λόγο θα παραμένουν πάντα, στην συλλογική μας μνήμη, ως σύμβολα θάρρους και αυταπάρνησης.

Οι 62 Εθνομάρτυρες, αποτελούν παράδειγμα και κατά τους σημερινούς κρίσιμους καιρούς, στους αγώνες του δημοκρατικού κόσμου για αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη, και εθνική ανεξαρτησία».

ΒΙΝΤΕΟ:

 

 

ΦΩΤΟ:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ