Το πρόγραμμα της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Όλα είναι έτοιμα στο Ηράκλειο για τις επετειακές εκδηλώσεις της Εθνικής Επετείου για την 28η Οκτωβρίου.

Από το πρωί κυριαρχεί γενικός σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων, των τραπεζών αλλά και των πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι καμπάνες το πρωί ήχησαν χαρμόσυνα ενώ η φιλαρμονική του δήμου Ηρακλείου παιάνισε τον Εωθινό.

Στις 8 το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στις 10.30 το πρωί θα τελεστεί η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου θα προσέλθουν επίσημοι και αρχές.

Για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα μιλήσει η κ. Περυσινάκη Εμμανουέλα, Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου.

Στις 11.30 το πρωί θα γίνει η τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με επιμνημόσυνη δέηση αλλά και κατάθεση στεφάνων από τους επίσημους και τις αρχές.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει η παρέλαση με την εξής διαδρομή: Από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, συνέχεια προς πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, οδό Έβανς (αριστερά μεγάλη Έβανς) και ολοκλήρωση στην Καινούρια Πόρτα-Καμάρες (Πύλη Ιησού).

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Με μέτρα και αποστάσεις η παρέλαση – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΩIΝΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ: patris.gr

Τα τμήματα που θα παρελάσουν είναι: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου, Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Σώμα Νοσηλευτικής, Σώμα Κοινωνικής Πρόνοιας, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών–Διασωστών-Ναυαγοσωστών), της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών,  του Νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες Ν. Ηρακλείου, του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Σωματείου Ποντίων ''Εύξεινος Λέσχη'' Ηρακλείου, του Συλλόγου Αλατσατιανών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού «Η Αρτεμισία», του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ηρακλείου, του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Δημοτικών Σχολείων, του ειδικού Γυμνασίου, των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων, του Ε.Ε.Γ.Λ., των Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.,  των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γενικών Ενιαίων Λυκείων Ηρακλείου, των ΕΠΑ.Λ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ηρακλείου, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

πηγή: www.cretapost.gr

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ