Η Χαμάς έδωσε βίντεο «με τρεις Ισραηλινές ομήρους στη Γάζα»

Η στρατιωτική πτέρυγα της Χαμάς δημοσίευσε το μεσημέρι της Δευτέρας ένα βίντεο στο οποίο, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση, διακρίνονται τρεις Ισρηλινές γυναίκες που έχουν απαχθεί και βρίσκονται στη Γάζα, οι οποίες κατηγορούν την κυβέρνηση Νετανιάχου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

 

Στο βίντεο που φέρεται να έχει «τραβηχτεί» στις 29 Οκτωβρίου, μία από τις ομήρους ακούγεται να λέει ότι κρατούνται αιχμάλωτες από τη Χαμάς εδώ και 23 ημέρες και κατηγορεί την ισραηλινή ηγεσία για το γεγονός ότι κανείς δεν κατάφερε να τους σώσει στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια, είναι απαραίτητο να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός προκειμένου να οργανωθεί η ανταλλαγή κρατουμένων.

«Ελευθερώστε μας τώρα, ελευθερώστε τους πολίτες, ελευθερώστε τους αιχμαλώτους, ελευθερώστε μας, ελευθερώστε μας όλους, αφήστε μας να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας, τώρα!» φωνάζει δυνατά η όμηρος, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

Νετανιάχου: «Βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα»

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε στο βίντεο που «ανέβσε» η Χαμάς με τις τρεις ομήρους. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτηρίζει «βάναυση ψυχολογική προπαγάνδα» την ενέργεια αυτή της παλαιστινιακής οργάνωσης και απευθύνεται ονομαστικά στις ομήρους, λέγοντας «οι καρδιές μας είναι μαζί σας και με τους άλλους απαχθέντες. Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουν όλοι οι απαχθέντες και οι αγνοούμενοι στην πατρίδα τους».

«Απευθύνομαι στην Elena Trupanov, την Daniel Aloni και την Ramon Kirsht που απήχθησαν από τη Χαμάς, η οποιά διαπράττει εγκλήματα πολέμου. Σας αγκαλιάζω. Η καρδιά μας είναι κοντά σας και στους άλλους απαχθέντες. Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όλους τους απαχθέντες και αγνοούμενους στο σπίτι» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
πηγή: protothema.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ