Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε με 5-0 το εμπόδιο του Πανσερραϊκού

Petite Perle 300×250

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε την πιο… γεμάτη φετινή εμφάνισή του, διέλυσε τον Πανσερραϊκό με το εμφατικό 5-0 και ξέφυγε με τέσσερις πόντους από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό.

Σε ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός έβαλε πέντε τέρματα και είχε τρία δοκάρια, οι πρωτοπόροι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους Σερραίους. Πλέον έχει προβάδισμα που ξεπερνάει τους τρεις βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα στους αυριανούς αγώνες μεταξύ ΑΕΚ–ΠΑΟΚ και ΟΦΗ–Ολυμπιακού.

Οι "πράσινοι" μπήκαν στο ματς… φουριόζοι και προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Πέρεθ έβγαλε μία τρομερή μπαλιά στον Σπόραρ, ο οποίος βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε με τη μία, νικώντας τον Χόβαν. Στο 8′ ο Άλεξιτς παραλίγο να ισοφαρίσει, αλλά ο Λοντίγκιν τον νίκησε σε τετ α τετ. Δύο λεπτά μετά ήρθε το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού. Μετά από μία ενέργεια και ένα γύρισμα του Παλάσιος, η μπάλα κόντρα στον Δεληγιαννίδη και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Σέρβος επιθετικός έχασε δύο ευκαιρίες (15′, 28′) για να μειώσει. Στο 40′ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, από ενέργεια του Σπόραρ. Ο Σλοβένος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 3-0, τελειώνοντας το ματς από το πρώτο ημίχρονο.

Αμέσως μετά ο Ουεντραόγκο πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, αλλάζοντας τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Βέρμπιτς εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Οι "πράσινοι" κέρδισαν νέο φάουλ αμέσως μετά, με τον Βέρμπιτς να έχει νέο δοκάρι.

Στο 57′ ο Παναθηναϊκός έβαλε κι άλλο γκολ, με τον Σπόραρ να γίνεται αυτή τη φορά δημιουργός με, τον Τσέριν να σκοράρει για το 4-0. Είκοσι λεπτά μετά ήρθε το πέμπτο τέρμα του "τριφυλλιού". Μετά από ωραίο γύρισμα του Βαγιαννίδη, ο Παλάσιος έκανε την πάσα και στο δεύτερο δοκάρι ο Μαντσίνι από κοντά έκανε το 5-0.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Μλαντένοβιτς (46′ Βαγιαννίδης), Σχένκεφελντ (71′ Ζέκα), Αράο (46′ Γεντβάι), Κώτσιρας, Πέρεθ, Βιλένα (26′ Τσέριν), Μπερνάρ, Βέρμπιτς (59′ Μαντσίνι), Παλάσιος, Σπόραρ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Δεληγιαννίδης (84′ Μπαίροβιτς), Μορέιρα, Στάικος (64′ Θυμιάνης), Ουεντραογκό, Πηλέας, Τόμας (63′ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (64′ Μασαρίποφ), Άλεξιτς (78′ Μούργος).

 

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ