Άδεια κυκλοφορίας και διαβατήριο μπαίνουν στο ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr

Petite Perle 300×250

Σε έξι μήνες στο ψηφιακό wallet θα προστεθούν η άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και το διαβατήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου

Σκοπός είναι το νέο wallet μέχρι το τέλος του χρόνου να είναι πλέον ο ενδιάμεσος σύνδεσμος ανάμεσα σε εμάς και σε πολλές υπηρεσίες όχι μόνο του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα».

Στο μεταξύ, ο υπουργός επεσήμανε ότι έρχονται και οι ηλεκτρονικές κλήσεις και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα απλοποιηθεί η διαδικασία σχετικά με τις κλήσεις.

«Είναι ένα πλάνο ενός ευρύτερου σχεδίου για ψηφιοποίηση και αυτών των διαδικασιών. Και θα κόβονται ηλεκτρονικά οι κλήσεις και θα πληρώνονται ηλεκτρονικά».

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε και στη νέα έκδοση του gov.gr, η παρουσίαση της οποίας θα γίνει σε 15 μέρες.

«Πλέον με τις παραπάνω από τις 1.600 υπηρεσίες δεν είναι βέβαιο ότι ξέρουμε τι θέλουμε ή ακόμη κι αν ξέρουμε αν θα το βρούμε διότι έχει μεγαλώσει πολύ ο κατάλογος των υπηρεσιών. Με έναν ψηφιακό βοηθό θα περιγράφουμε ή θα εκφωνούμε σε φυσικό λόγο τι είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε και θα μας απαντά είτε γράφοντας, είτε μετατρέποντας το κείμενο σε φωνή».

ΠΗΓΗ  cnn.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ