Ροδιά: Συνάντηση με τον Μενέλαο Μποκέα θα ζητήσει το Τοπικό για το Πολεοδομικό Σχέδιο της περιοχής

Ζητούν να διορθωθούν οι παράγραφοι που αφορούν στην οικιστική επέκταση της που σχεδόν αποκλείεται

Petite Perle 300×250

Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει αυτή τη στιγμή από τους τοπικούς φορείς της Ροδιάς, για το θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Γαζίου, επί των παραγράφων που αφορούν στα όρια της , ειδικά για το θέμα της οικιστικής της ανάπτυξης που σχεδόν εκμηδενίζεται.
Σε άτυπο συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη το βράδυ αποφασίστηκε να κλειστεί άμεσα ένα ραντεβού με τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα για να καταθέσουν τις απόψεις και τις ανησυχίες του καθώς οικιστικά δεν προβλέπονται επεκτάσεις ή εντάξεις νέων τμημάτων ως οικιστικούς υποδοχείς με εξαίρεση μια μικρή επέκταση (14) στρεμμάτων στα νοτιοανατολικά.

Μια υπόθεση βέβαια που ξεκίνησε το 2014(!) και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και πάνω της ακουμπούν όλες οι παθογένειες του ελληνικού κράτους για αυτά τα ζητήματα.

Υπό αυτές τις συνθήκες και οι σημαντικές πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές για τη δόμηση, αφού έχει καταργηθεί η εκτός σχεδίου στα οικόπεδα που δεν γειτνιάζουν με ανακηρυγμένο επαρχιακό ή δημοτικό δρόμο όπως και η κατά παρέκκλιση αρτιότητα των γηπέδων που αναφέρεται στην εν λόγω μελέτη του ΓΠΣ και έχει καταργηθεί από το 2022.

Όλες αυτές οι αλλαγές κινητοποίησαν Ροδιανούς με μεγάλη καθυστέρηση βέβαια.
Η συγκεκριμένη μελέτη πάντως για την οικιστική επέκταση θέτει εμπόδια όπως :

Οι απότομες κλίσεις
Τα κατακερματισμένα πετρώματα με κίνδυνο κατολισθήσεων
Αστάθεια εδαφών και πρανών
Η ακαταλληλότητα του γεωανάγλυφου που δεν επιτρέπει την δημιουργία συνεκτικού και βιώσιμου αστικού ιστού

Σε όλα αυτά υπάρχει και ο αντίλογος που αναφέρει ότι στη Ροδιά υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης και μπορούν να γίνουν επεκτάσεις ή εντάξεις τμημάτων με ήπια οικιστική ανάπτυξη για να μην αλλοιωθεί ή στραγγαλιστεί η φυσιογμωμία της περιοχής.

Όσοι γνωρίζουν αυτά τα θέματα πάντως  δηλώνουν ότι πρόκειται για ένα πολυσύνθετο ζήτημα, εξαιρετικά γραφειοκρατικό, χρονοβόρο  αλλά και πολιτικό.
Η συνάντηση με τον δήμαρχο δεν έχει ακόμα οριστεί.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ