Γάζι: Ξεκίνησε να εκτελείται το έργο για τον κόμβο Τζωράκη επί της Ελευθερίου Βενιζέλου

Petite Perle 300×250

Μπροστά πήραν τα μηχανήματα στην Ελευθερίου Βενιζέλου για την εκτέλεση του έργου του κόμβου στο σημείο καρμανιόλα, στην περιοχή της Ανόδου.
Η έγκριση της προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης εργοταξιακού χαρακτήρα για τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή του κόμβου (ROUNDABOUT) 3 (ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ), του έργου Ανάπλασης της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου στην ανατολική πλευρά του Οικισμού Γαζίου του Δήμου Μαλεβιζίου», έγινε πριν μερικές ημέρες, από την Αποκεντρωμένη, και τέσσερις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Αυτό που έγινε αρχικά ήταν να απομακρυνθεί το περίπτερο για να ξεκινήσει επί της ουσίας η Α' φάση αυτού του εξαιρετικά σημαντικού έργου για ολόκληρη την περιοχή που σηματοδοτεί παράλληλα και την αρχή της ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στη φάση αυτή θα εκτελεστούν οι εργασίες που αφορούν το νότιο τμήμα της μελέτης και ορίζεται από τον άξονα της οδού, όπως αυτός διαμορφώνεται μετά την κατασκευή του κυκλικού κόμβου. Κατά συνέπεια περιλαμβάνει το μισό κυκλικό κόμβο, το νότιο τμήμα της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου και το τμήμα της οδού Θριάμβου που περιλαμβάνεται στη μελέτη.
Η Α' φάση των έργων εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα τρίμηνο και περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, ύδρευση, αποχέτευση, υποδομές ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού και ότι άλλο απαιτείται προκειμένου να είναι εφικτή η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού κατά τη εκτέλεση των εργασιών της Β΄ φάσης που θα ακολουθήσουν.

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται πολλές αλλαγές οι οποίες θα γίνονται σταδιακά με την κυριότερη ότι κάποια στιγμή στη συνέχιση των εργασιών η έξοδος από την οδό Θριάμβου θα γίνεται μέσω της οδού Θεμιστοκλέους, για την οποία έχει ήδη εφαρμοστεί το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο και έγινε και διάνοιξη νέας κάθετης οδού προκειμένου να εξασφαλίζει την πρόσβαση στην Ελ. Βενιζέλου.
Στο σημείο την Πέμπτη με την έναρξη των εργασιών  βρέθηκε ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους.

 

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ