Κολομβία: Παιδιά περνάνε από ποτάμι με κροκόδειλους ακροβατώντας σε σωλήνα για να πάνε σχολείο

Petite Perle 300×250

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι παιδιά στη Villa Leidy της Κολομβίας, καθημερινά περνάνε πάνω από ένα ποτάμι με κροκόδειλους, ακροβατώντας σε έναν σωλήνα για να πάνε στο σχολείο.

Από το σημείο περνάνε πάνω από 70 μαθητές κάθε μέρα με μόνη επιλογή για να διασχίσουν το ποτάμι να είναι αυτή ενός σωλήνα και ενός σχοινιού που κρέμεται εξ ολοκλήρου στον αέρα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους όταν διασχίζουν αυτή την αυτοσχέδια «γέφυρα» της πόλης.

Όπως αναφέρει η New York Post, μια μητέρα είπε: «Η προηγούμενη γέφυρα χτίστηκε με τις δικές μας προσπάθειες, αλλά άρχισε να φθείρεται τον Ιανουάριο του 2023. Ήταν μία ξύλινη γέφυρα που φτιάξαμε μόνοι μας, αλλά κατέρρευσε εντελώς την 1η Ιουλίου».

Επίσης, είπε πως όταν οι γονείς μίλησαν στο δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε τίποτα και τους αγνόησαν.

«Αυτή τη στιγμή, τα παιδιά κινδυνεύουν να παρασυρθούν από το ποτάμι επειδή δεν έχουν μια γέφυρα να περάσουν. Αν δεν υπάρχει γέφυρα, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τον σωλήνα που μας τροφοδοτεί με πόσιμο νερό. Παιδιά, ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες, όλοι».

Ο Eduardo Fadul, ο οποίος βοήθησε στην κατασκευή της πρώτης γέφυρας που κατέρρευσε χτύπησε πολλές φορές την πόρτα του δημάρχου για να απαιτήσει μια νέα γέφυρα.

«Ενημερώσαμε επίσης το γραφείο διαχείρισης κινδύνου της Santa Marta. Μας υποσχέθηκαν μια γέφυρα, αλλά δεν θα την παραδώσουν» είπε.

πηγή: www.reader.gr

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ