Παρέμβαση κλιμακίου του ΚΚΕ στο Αστυνομικό Μέγαρο για την προσαγωγή 36 Παλαιστινίων

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Νικολέττα Χριστοδουλοπούλου, μέλος του Γραφείου Περιοχής και γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου, έκανε παρέμβαση στο Αστυνομικό Μέγαρο για την απελευθέρωση των 36 Παλαιστινίων που προσήχθησαν μετά από εκκένωση εγκαταλειμμένου κτιρίου στην Αμμουδάρα το οποίο χρησιμοποίησαν ως προσωρινό κατάλυμα. Στο κλιμάκιο του ΚΚΕ συμμετείχαν επίσης συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, στελέχη του ΚΚΕ. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, με τον Αστυνομικό Διευθυντή Νίκο Σπυριδάκη.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, στην παρέμβασή του, τόνισε ότι τη στιγμή που εκτυλίσσεται η γενοκτονία των Παλαιστινίων από το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και με την Ελληνική Κυβέρνηση να δίνει γη και ύδωρ στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα παίρνοντας θέση υπέρ της άνευ προηγουμένου επίθεσης σε άμαχο πληθυσμό, προκαλεί ερωτηματικά η προσαγωγή και εξακρίβωση στοιχείων των 36 Παλαιστινίων προσφύγων και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση πρέπει τώρα :

  • Να απελευθερώσει άμεσα τους 36 Παλαιστίνιους.
  • Να σταματήσει τα κατασταλτικά μέτρα απέναντι στους Παλαιστίνιους που βρίσκονται στην χώρα.
  • Με ευθύνη δική της από κοινού με την Περιφέρεια και τους Δήμους να διασφαλίσει στέγη, τροφή και όλα τα απαραίτητα για την διαβίωση τους.
  • Να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο. Να κλείσει η Βάση της Σούδας.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ