Γεννήθηκε βρέφος με βάρος-ρεκόρ στον Καναδά

Μητέρα στον Καναδά έφερε στον κόσμο το πέμπτο της παιδί, με το βάρος του βρέφους να εκπλήσσει και το υγειονομικό προσωπικό.

Η γέννησή του έφερε ένα ρεκόρ στο νοσοκομείο καθώς δεν είχε καταγραφεί άλλο, ανάλογο, βάρος νεογέννητου τα τελευταία 13 χρόνια.

Ωστόσο, η μητέρα περίμενε ότι θα είναι και ο Sonny αρκετά μεγαλόσωμος, καθώς τα τρία από τα τέσσερα άλλα παιδιά της είχαν, επίσης, γεννηθεί γύρω στα έξι κιλά. «Κάνουμε μεγάλα παιδιά» αστειεύτηκε, ενώ δήλωσε πως ο σύζυγός της και η οικογένειά του είναι ψηλοί, άρα ήταν αναμενόμενο.

Ο μαιευτήρας, που είχε αναλάβει την Ayres από το πρώτο της παιδί, είχε εκτιμήσει ότι το μωρό θα ήταν βαρύ, αλλά και αυτός εξεπλάγη μετά την επέμβαση. «Γνωρίζαμε ότι και αυτό το παιδί θα ήταν μεγάλο, αλλά δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεγάλο» είπε, χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το People.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το μέσο μέγεθος ενός αγοριού κατά τη γέννησή του κυμαίνεται μεταξύ 3,2 και 3,4. Τα μεγαλύτερα είναι περίπου 4 κιλά, αλλά όχι 6. Το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες είχε καταγραφεί το 1879, με βρέφος να γεννιέται 9,9. Αλλά, πέθανε 11 ώρες μετά.

Ο πατέρας ενημέρωσε πως το αγοράκι είναι πολύ «χαρούμενο» και «όμορφο». «Όσοι τον βλέπουν έχουν ένα πελώριο χαμόγελο. Τον βλέπουν και λένε: "είναι μεγάλο μωρό"».

Ο Sonny, όπως είναι φυσικό, δεν φόρεσε ποτέ πάνες και ρούχα για νεογέννητα, αλλά από την πρώτη ώρα της ζωής του χρειάστηκαν προϊόντα για μωρά έξι μηνών και άνω.

 

πηγή:  ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ