Δεν έπεισε για το … μεταφερόμενο τσιγάρο και επιστρέφει στη φυλακή

Petite Perle 300×250

Ο 42χρονος κατηγορούμενος για τη ληστεία στο σπίτι του ξενοδόχου και πρώην Δημάρχου κρίθηκε ένοχος και επιστρέφει στη φυλακή

Δεν έπεισε ότι ήταν … θύμα συμπτώσεων ο 42χρονος Βούλγαρος που κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης για την υπόθεση της ληστείας στο σπίτι του ξενοδόχου και πρώην Δημάρχου Νικηφόρου Λαμπρινού, στα Μάλια, τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ο 42χρονος, το DNA του οποίου είχε βρεθεί σε ένα από τα αποτσίγαρα που είχαν εντοπιστεί στην πίσω πλευρά της μονοκατοικίας της οικογένειας, ισχυρίστηκε ότι αν και διαμένει στο Ηράκλειο, λόγω της δουλειάς του ως διανομέας τροφίμων, μετέβαινε συχνά και στα Μάλια. Ως εκ τούτου εξέφρασε την πεποίθηση ότι με κάποιο τρόπο το αποτσίγαρό του θα μεταφέρθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση της ληστείας, οδηγήθηκαν από πατημασιές στο πίσω μέρος του σπιτιού, όπου εντόπισαν 14 αποτσίγαρα, στο ένα εκ των οποίων βρέθηκε dna του 42χρονου.

Μάλιστα, επειδή η στάχτη ήταν ακόμη πάνω στα τσιγάρα, εκτιμήθηκε ότι τα αποτσίγαρα ήταν "φρέσκα" και ότι πιθανότατα σχετίζονταν με τη ληστεία.

Παράλληλα, από το υλικό από κάμερες σε γειτονικά κτίρια, διαπιστώθηκε ότι αυτοκίνητο που προσομοίαζε σε αυτό του 42χρονου, λίγα λεπτά μετά τη ληστεία, από παράδρομο κοντά στο σπίτι βγήκε στον κεντρικό δρόμο με κατεύθυνση το Ηράκλειο.

Ο 42χρονος Βούλγαρος, από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, αρνούνταν την εμπλοκή του στην υπόθεση, για την οποία πάντως τον περασμένο Ιούνιο προφυλακίστηκε. Και σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου επανέλαβε την άρνησή του για οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, χωρίς ωστόσο να πείσει το Δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών. Ως εκ τούτου ο 42χρονος επιστρέφει στη φυλακή, ενώ δεν έχουν ταυτοποιηθεί τα άλλα τρία άτομα που εισέβαλαν στο σπίτι του Ν. Λαμπρινού, δένοντας και φιμώνοντας τον ίδιο, τη σύζυγο και την κόρη του.

cretalive.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ