Η ασφάλεια και καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο επίκεντρο νέας Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χάρη Μαμουλάκη

Petite Perle 300×250

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών

Το ζήτημα της ασφάλειας και της καταλληλόλητας των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας αναδεικνύει ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή 22 ακόμη Βουλευτών, με την κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τους Υπουργούς Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, Υποδομών & Μεταφορών και Εσωτερικών.

«Ανακύπτουν εύλογα ερωτηματικά έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα ως προς το εάν οι σχετικές με τις αθλητικές υποδομές της χώρας διαδικασίες σχεδιασμού, ίδρυσης, συντήρησης, έγκρισης, χρηματοδότησης κ.α. είναι οι κατάλληλες ή χρήζουν επαναπροσδιορισμού» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Γι' αυτό και ζητάμε απαντήσεις από τους συναρμόδιους Υπουργούς σε μια σειρά ερωτημάτων που αφορούν τόσο συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, όσο και τον ευρύτερο σχεδιασμό της Κυβέρνησης της ΝΔ.».

Με την Ερώτηση γίνεται αναφορά στο σχέδιο καταγραφής και τήρησης ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας, έτσι ώστε να είναι εφικτή η σύνταξη Ολοκληρωμένου Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου Αθλητικής Υποδομής που θα οδηγήσει στο σωστό προγραμματισμό για την ίδρυση νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και τη συντήρηση των υφιστάμενων, που – σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού – ξεκίνησε το 2010. Σήμερα όμως, δεκατρία χρόνια μετά, δημιουργούνται αμφιβολίες ως προς το εάν ασκούνται επιμελώς αυτές οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, καθώς και αν υπάρχει ο κατάλληλος σχεδιασμός αλλά και συντονισμός των συναρμόδιων Υπουργείων.

 

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ