Με επιτυχία η εκδήλωση για τη διατροφή από το 1ο Δημοτικό Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Με κεντρικό άξονα την καλή υγεία των παιδιών μας , πραγματοποιήσαμε , χθες, στο πνευματικό κέντρο  της Ενορίας της Αγίας Τριάδας , επιστημονική ομιλία-εκδήλωση για την υγιεινή διατροφή των παιδιών.

Προσκεκλημένη , επιστήμονας  και ομιλήτρια ήταν η κα Καρτσάκη Ελεάνα διαιτολόγος, απόφοιτη του Χαροκόπειου  Πανεπιστημίου , master nutritionist in pediatric nutrition.

Το θέμα της ομιλίας ήταν «Η σημασία της διατροφικής εκπαίδευσης των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον»

Οι παρευρισκόμενοι γονείς  και εκπαιδευτικοί , ενημερώθηκαν για την παιδική παχυσαρκία και τα αίτια της , προβληματίστηκαν και σχολίασαν  την είδηση , ότι η Ελλάδα είναι πρώτη χώρα στην Ευρώπη σε θέματα παχυσαρκίας  παιδιών και εφήβων, άκουσαν , προσεκτικά, τις συμβουλές υγιεινής διατροφής των παιδιών, όσον αφορά το πρωινό, τα διαλείμματα στο σχολείο , αλλά και για την υγιεινή διατροφή, γενικότερα, στο σπίτι και στην καθημερινότητα τους.

Η διαιτολόγος τόνισε ότι η διατροφική εκπαίδευση ξεκινά από τις μικρές ηλικίες , όπου εκεί μπαίνουν οι βάσεις, ώστε το παιδί να εξασφαλίσει υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην ενήλικη ζωή του και επισήμανε ότι,  τα παιδιά ακολουθούν τις συνήθειες των γονιών τους. Η βάση της υγιεινής διατροφής  χτίζεται στην οικογένεια .

Ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας  ήταν και  η παρουσίαση για την  ενυδάτωση των παιδιών

Η ομιλία έκλεισε με συγκεκριμένες συμβουλές και μικρά μυστικά , που θα βοηθήσουν τους γονείς , σχετικά, με την καθημερινή υγιεινή διατροφή των παιδιών τους.

Στο τέλος, άνοιξε η  συζήτηση-ερωτήσεις μεταξύ της διαιτολόγου  και των παρευρισκόμενων, δείγμα του προβληματισμού των γονέων , αλλά και της ανησυχίας τους .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Σύλλογο Γονέων στην διαιτολόγο κα Καρτσάκη Ελεάνα για την τόσο σημαντική και επιστημονική ομιλία της, αλλά και για τον ιδιαίτερο  τρόπο παρουσίασης του θέματος.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ