Παιδικός Πολύδροσο: Υποβολή πρότασης ύψους 420.000 ευρώ για ριζικό λίφτινγκ

Petite Perle 300×250

Ολοκληρωμένη πρόταση για το ριζικό λίφτινγκ του παιδικού σταθμού στο Πολύδροσο υπέβαλλε ο Δήμος Μαλεβιζίου στο Πρόγραμμα "ΚΡΗΤΗ", κωδικός Πρόσκλησης: ΕΤΠΑ 1 με τίτλο "Δράση 4.2.5 – Αναβάθμιση – συμπλήρωση υποδομών παιδικής φροντίδας".
Η πρόταση χρηματοδότησης αφορά στην «Αναβάθμιση υποδομών παιδικής φροντίδας Δήμου Μαλεβιζίου» με προϋπολογισμό ύψος 420.000,00 €.
Η Οικονομική Επιτροπή στη συνεδρίασή της, στις 30 Οκτωβρίου, ενέκρινε την υποβολή της πρότασης, που συνοδεύεται από τα τεύχη δημοπράτησης και την τεχνική μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας του Δήμου Μαλεβιζίου, που θα είναι και ο κύριος του έργου, μετά την έγκριση της χρηματοδότησης.

Η παρούσα μελέτη αφορά την αποκατάσταση του κτιρίου που λειτουργεί ο Παιδικός Σταθμός του Πολύδροσου. Ο Παιδικός σταθμός έχει κτιστεί εντός οικοπέδου περίπου 2.000,00τ.μ. Το κτήριο αποτελείται από ισόγειο και υπόγειο και έχει εμβαδόν 750,00τ.μ.
Από την αρχή σχεδόν της κατασκευής του, το κτήριο, παρουσίασε προβλήματα υγρασίας ιδιαίτερα στο χώρο του υπογείου. Αλλά και λόγω ότι δεν υπάρχουν στέγαστρα άνωθεν των κουφωμάτων καθώς επίσης ότι η βορινή του πλευρά είναι ακάλυπτη προς τους δυνατούς βοριάδες παρουσιάζει προβλήματα υγρασίας. Οι όποιες παρεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι αποσπαματικές λόγω της μεγάλης έκτασης του.
Ο Δήμος με τη συγκεκριμένη μελέτη, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, επιδιώκει να παρέμβει ουσιαστικά στα παρακάτω:
1. να γίνει εκσκαφή περιμετρικά του κτιρίου, να μονωθούν τα στοιχεία του σκυροδέματος (τοιχία υπογείου) ώστε να προστατέψουμε τον φέρον οργανισμό από τις υγρασίες που μέχρι σήμερα έρχονται σε άμεση επαφή και με την πάροδο του χρόνου θα δημιουργήσει σοβαρά θέματα επάρκειας στατικότητας.
2. να γίνει κανάλι αποστράγγισης περιμετρικά του κτιρίου για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων
3. να γίνει μόνωση (υγρομόνωση – θερμομόνωση) στην ταράτσα
4. Να αντικατασταθούν οι επιστρώσεις εξωτερικά του κτιρίου
5. να γίνουν χρωματισμοί εξωτερικά και εσωτερικά του κτιρίου
6. να γίνει έλεγχος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων
7. να γίνει έλεγχος υδραυλικών εγκαταστάσεων
Ο προϋπολογισμός όπως προαναφέρθηκε ανέρχεται στο ποσό των 420.000,00€ μαζί με το ΦΠΑ και την αναθεώρηση.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ