Δολοφονία Καλαντζάκη: Εντάσεις στο ξεκίνημα της δίκης – Ούτε βλέμμα μεταξύ της χήρας και του πρώην εραστή της

Petite Perle 300×250
H δίκη -σε δεύτερο βαθμό- για την "εκτέλεση" του 62χρονου καρδιολόγου, τον Οκτώβριο του 2017, διακόπηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου

Εν μέσω σφοδρών εντάσεων ξεκίνησε σήμερα Παρασκευή (10/11) η εκδίκαση -σε δεύτερο βαθμό- της υπόθεσης δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στα Πιλαλήματα Λασιθίου, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Η πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης για την πολύκροτη υπόθεση ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (10/11) οπότε και η Έδρα διέκοψε τη δίκη η οποία θα συνεχιστεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου με τα αναγνωστέα έγγραφα.

Σήμερα κατέθεσαν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, ωστόσο η πρώτη συνεδρίαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου «κύλησε» με συνεχείς παρεμβάσεις της προέδρου της Έδρας προς τους συνηγόρους των δύο πλευρών προκειμένου να επικρατήσει ηρεμία.

Ο λόγος είναι ότι ουκ ολίγες φορές, καταγράφηκαν στιγμές μεγάλης έντασης μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ένταση ξεκίνησε από πολύ νωρίς, μετά από ενστάσεις που προέβαλε η πολιτική αγωγή αναφορικά με τους ενόρκους και τη συγκρότηση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κατέθεσαν μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν ένας αστυνομικός που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, ένας φίλος του αείμνηστου Καλαντζάκη, αλλά και τρεις κυνηγοί οι οποίοι βρίσκονταν την ώρα της τέλεσης του εγκλήματος στα Πιλαλήματα και οι οποίοι ήταν αυτοί που κάλεσαν την Αστυνομία.

Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου με τα αναγνωστέα έγγραφα.

Ας σημειωθεί ότι όπως είχε συμβεί και κατά την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, οι δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν την παραμικρή μεταξύ τους επικοινωνία.

Συγκεκριμένα, η 43χρονη κι ο 42χρονος πρώην εραστής της δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα μεταξύ τους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι δύο κατηγορούμενοι κάθονταν χθες όσο πιο μακριά γινόταν ο ένας από τον άλλον πιάνοντας ο καθένας την κάθε άκρη του εδωλίου.

neakriti.gr

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ