Κρήτη: 44 πρόβατα «συνελήφθησαν» και μεταφέρονται στις αγροτικές φυλακές

Petite Perle 300×250

Στην περισυλλογή 44 προβάτων που έβοσκαν ανεπιτήρητα προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε ξένες καλλιέργειες προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στα Χανιά.

Τα πρόβατα μεταφέρθηκαν όπως προβλέπεται στις αγροτικές φυλακές Αγυιάς, ενώ η είδηση φέρνει ξανά στο προσκήνιο το μείζον πρόβλημα της αδεσποτείας που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο σε περιοχή του Δήμου Κισάμου αλλά και του πρώην Δήμου Κολυμβαρίου όπου έλαβε χώρα και η χθεσινή επιχείριση.

Αναλυτικότερα, «στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αδεσποτίας με συνέπεια την πρόκληση φθορών σε καλλιέργειες χθες (10.11.2023) το μεσημέρι, αστυνομικοί του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά εντόπισαν σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά σαράντα τέσσερα (44) παραγωγικά ζώα (προβατοειδή) ανεπιτήρητα τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη σήμανση και είχαν προκαλέσει φθορές σε ελαιόδεντρα.

Τα παραπάνω παραγωγικά ζώα περισυλλέγησαν με τη συνδρομή υπαλλήλων και όχημα του Δήμου Πλατανιά και κατασχεθήκαν.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πλατανιά.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε καθημερινή βάση και όπου παρέχεται η προβλεπόμενη συνδρομή από τους οικείους Δήμους, θα πραγματοποιείται κατάσχεση των ζώων.

zarpanews.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ