ΟΦΗ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Απογοητευτικός o ΟΦΗ έμεινε στο 1-1 με τους Ηπειρώτες

Petite Perle 300×250

Ένας ΟΦΗ δίχως αρχή, μέση και τέλος, δεν κέρδισε ούτε τον ΠΑΣ Γιάννινα μένοντας στο 1-1 και γλύτωσε την ήττα χάρις στον εκπληκτικό Ελβετό.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας διατήρησε τον Μαρινάκη στο δεξί άκρο της άμυνας ενώ οι υπόλοιπες 10 επιλογές ήταν οι αναμενόμενες: Ο Μπάουμαν ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά παραμένει ο Μαρινάκης ενώ αριστερά έπαιξε ο Τοράρινσον. Λαμπρόπουλος, Βούρος και Πασαλίδης ήταν η τριάδα των στόπερ, με τους Μεγιάδο, Γαγιέγος και Ριέρα στον άξονα και οι Φελίπε, Ντίκο αποτελούσαν το επιθετικό δίδυμο του ΟΦΗ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον ΟΦΗ αφού κατάφερε να βρει γκολ στα 35 δευτερόλεπτα! Ο Μαρινάκης ξεκίνησε την επίθεση, άλλαξε την μπάλα με τον Ριέρα, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα και ο πρώτος με μια βολίδα μέσα από την περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το 1-0 για τον ΟΦΗ!

Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι ορμητικός και πιεστικός προς τον ΠΑΣ Γιάννινα πρεσάροντας και κλέβοντας συνεχώς μπάλες και στο 15′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0! Ο Ντίκο έκλεψε την μπάλα στο κέντρο από τον Παντελάκη, έφυγε μόνος προς την εστία του ΠΑΣ, πέρασε τον Κλέιμαν και λίγο πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχυτα ο Εραμούσπε την έδιωξε σε κόρνερ.

Με το πρώτο 20λεπτο να περνάει και τον ΟΦΗ να είναι κυρίαρχος, ο ΠΑΣ κατάφερε να ισοροπήσει το παιχνίδι και απείλησε από στατική φάση με την κεφαλιά του Εραμούσπε να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπάουμαν.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, επιχείρησαν να γίνουν απειλητικοί με τον Σόρια να κάνει το σουτ και τον Μπάουμαν να διώχνει με τα πόδια. Ο ΟΦΗ με τον Μιγκέλ Μεγιάδο να είναι σε μέτρια μέρα, άρα υστερούσε στον άξονα, δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα και δίχως η απόδοση των φιλοξενουμένων να είναι κάτι ιδιαίτερο, είχε φτάσει το πρώτο ημίχρονο στην κόψη του ξυραφιού.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ όχι μόνο παρουσιάστηκε νωθρός αλλά κάκιστος με τον ΠΑΣ να υπερέχει ξεκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Βάλντας Νταμπράουσκας εμφανίστηκαν νωθροί, δίχως καθαρό μυαλό με τους φιλοξενούμενους να έχουν πλήρη υπεροχή στο γήπεδο, να πιέζουν συνεχώς και τον ΟΦΗ να μην μπορεί ν' αλλάξει δεύτερη πάσα. Έχοντας ως κορυφαίο παίκτη τον Μπάουμαν με τον Ελβετό τερματοφύλακα να κάνει σωτήριες επεμβάσεις στις προσπάθειες του Παμλίδη. Μάλιστα ο Μπάουμαν στο 65′ έκανε την επέμβαση της χρονιάς όταν απέκρουσε την κεφαλιά εξ' επαφής του Παμλίδη.

Νωρίτερα ο Νταμπράουσκας είχε περάσει στο παιχνίδι το Νέιρα θέλοντας να δώσει φρεσκάδα στην μεσαία γραμμή ενώ στην ροή του αγώνα ο Λάρσον αντικατέστησε τον Μαρινάκη που τα είχε δώσει όλα.

Ο ΟΦΗ δεν υπήρχε στο δεύτερο ημίχρονο, όχι απλά ήταν κάκιστος αλλά σχεδόν ανύπαρκτος και ο ΠΑΣ επιβραβεύτηκε για την επιμονή του στο 87′ όταν ο Εραμούσπε που ο Στάικος τον είχε περάσει στην επίθεση ισοφάρισε σε 1-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας, 5-3-2): Μπάουμαν – Μαρινάκης (71' Λάρσον), Βούρος, Λαμπρόπουλος (90' Γιαννούλης), Πασαλίδης, Θοράρινσον – Μεγιάδο, Γκεγέγκος, Ριέρα (Μοσκέρα46' Μοσκέρα) – Φελίπε, Ντίκο (61' Νέιρα)

Στον πάγκο έμειναν οι Σωτηρίου, Χριστογεώργος, Αποστολάκης, Σημαντηράκης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος, 4-2-3-1): Κλέιμαν – Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης – Καραχάλιος, Ριένστρα – Τζίνο (46' Ροσέρο), Παμλίδης, Τζίμας – Μπάλαν

Στον πάγκο έμειναν οι Αθανασίου, Γκάρο, Μπορταγκαράι, Λιάσος, Μπακαδήμας, Κιάκος, Πανάγου, Λώλης.

πηγή: www.gentikoule.gr

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ