Πασπάτης: Ο διασυρμός του Βενιζελείου πρέπει να σταματήσει άμεσα

Petite Perle 300×250

"Σκέψεις ότι το ΠΑΓΝΗ μπορεί να μείνει το μόνο νοσοκομείο της πόλης στερούνται της σοβαρότητας"

Με αριθμούς μίλησε ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Βενιζελείου, Γρηγόρης Πασπάτης, εξηγώντας γιατί το Βενιζέλειο πρέπει να στηριχθεί, να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ξανά ομαλά.

"Δεδομένου του μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλεως του Ηρακλείου, σκέψεις ότι το ΠΑΓΝΗ μπορεί να μείνει το μόνο νοσοκομείο της πόλης στερούνται  της σοβαρότητας" αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο γιατρός και, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, κάνει λόγο για διασυρμό του Βενιζελείου που πρέπει να σταματήσει άμεσα!

Ας ελπίσουμε να βρει "ευήκοα ώτα" η δημόσια τοποθέτηση του διακεκριμένου και σοβαρού επιστήμονα Γρηγόρη Πασπάτη, η οποία έρχεται να ενισχύσει το κοινό επιχείρημα για στήριξη του Βενιζέλειου.

Τον περασμένο μήνα τον Οκτώβριο, ένα πολύ "δύσκολο" μήνα για το ίδρυμα που εργάζομαι, στη γαστρεντερολογική κλινική έγιναν οι παρακάτω ιατρικές πράξεις:

1. Κολονοσκόπησεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 553

2. Γαστροσκοπήσεις/ επεμβατικές παρεμβάσεις: 285

3. ERCP:41

4. Ενδοσκοπικοί υπέρηχοι: 19

5. Ενδοσκοπικές κάψουλες: 7

6. Εγχύσεις βιολογικών παραγόντων σε φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου: 111

7. 55 νοσηλείες στην κλινική σύνθετων περιστατικών

Το 50% των ασθενών που υποβάλλονται σε σύνθετες ενδοσκοπικές παρεμβάσεις προέρχονται από μέρη εκτός του νομού Ηρακλείου. Δεν αναφέρονται τα δεδομένα των εξωτερικών ιατρείων γενικών και ειδικών.

Γιατί τα αναφέρω τα παραπάνω; Για να δείξω ότι για να συνεχισθεί το έργο αυτό χρειάζεται η ενίσχυση σε ποιοτικά αναβαθμισμένο ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Εννοείται ότι υπάρχουν και άλλα τμήματα στο νοσοκομείο με παρόμοιο έργο και να θυμόμαστε πάντα ότι η μάχιμη ιατρική είναι αξιωματικά team job.

ΥΓ: Δεδομένου του μητροπολιτικού χαρακτήρα της πόλεως του Ηρακλείου, σκέψεις ότι το ΠΑΓΝΗ μπορεί να μείνει το μόνο νοσοκομείο της πόλης απάδουν της σοβαρότητας. Ο διασυρμός του Βενιζελείου νοσοκομείου πρέπει άμεσα και πειστικά να σταματήσει γιατί απλά δεν του πρέπει…

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ