Εκδηλώσεις ενημέρωσης από τον Δήμο Ηρακλείου για τη βία και την κακοποίηση

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Ηρακλείου δια της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, σε συνεργασία με την   Emfasis Non-Profit και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου, το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου -ΚΕΘΙ και τον Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων  Ηρακλείου & ν. Ηρακλείου, διοργανώνουν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 εκδηλώσεις ενημέρωσης για την βία και την κακοποίηση. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την εξάλειψη της  παρενόχλησης και της βίας σε όλα τα επίπεδα.

Συγκεκριμένα:

Από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. μπροστά από τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης ενώ θα μοιραστούν και ενημερωτικά φυλλάδια στους περαστικούς και σε καταστήματα του κέντρου.

Στις 18.00 στο Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου (στο κτίριο της οδού Ανδρόγεω) θα πραγματοποιηθεί δίωρη ενημερωτική συνάντηση με θέμα: Zητήματα ενδοοικογενειακής βίας & κακοποίησης γυναικών – Μέθοδοι αναγνώρισης θυμάτων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Χαιρετισμοί

Emfasis Non-Profit: Γιώργος Χρυσανθίδης (Συντονιστής προγραμμάτων Ανακούφισης),Χριστίνα Μπλιούμπα (Κοινωνική Ανθρωπολόγος)

Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου-Δ.ΕΠ.ΙΣ.: Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη (Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών & Πρόεδρος Δ.ΕΠ.ΙΣ.)

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & ν. Ηρακλείου:

Μαίρη Παχιαδάκη (Πρόεδρος Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & ν. Ηρακλείου)

Οδηγός Τσέπης για την Εμφυλη Βία: Ελένη Χρονοπούλου (Σύμβουλος στο Τμήμα Παιδικής Προστασίας, UNICEF Ελλάδος)

Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ηρακλείου: Γεωργία Τσαφή (Κοινωνική Λειτουργός & Μέλος της Ομάδας Έργου του Ξενώνα)

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & ν. Ηρακλείου: Ελένη Γερακάκη (Κοινωνική Επιστήμονας & Ειδικός Ψυχικής Υγείας)

Ερωτήσεις Κοινού.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ