Κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για τα δημοτικά τέλη

Petite Perle 300×250

Χαιρετίζουμε τους δεκάδες εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενος που βρέθηκαν χθες στην κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο για να αποτρέψουν να περάσει η πρόταση της δημοτικής αρχής για αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Η προκλητική και απαράδεκτη στάση της δημοτικής αρχής Ηρακλείου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο αποτελεί το αποκορύφωμα της αντιλαϊκής πολιτικής της. Από την μία θέλει να επιβάλει νέα χαράτσια στον Ηρακλειώτη και από την άλλη δεν επέτρεψε να μιλήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της πόλης μας, δηλαδή εκείνων που θα πληρώσουν από την τσέπη τους τα αυξημένα τέλη.

Φαίνεται πως το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ενδιαφέρεται για την άποψη και τα αιτήματα των εργαζομένων της πόλης μας. Γι' αυτό μια ώρα αφού διεξαγόταν συζήτηση για το θέμα και κάτω από την πίεση των συγκεντρωμένων εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, την διέκοψε αποσύροντας το όπως όπως.

Ξεκαθαρίζουμε τόσο στη σημερινή δημοτική αρχή όσο και σε όποιον άλλο έχει την πρόθεση να φορτώσει νέα βάρη στον Ηρακλειώτη. Οι άνθρωποι του μεροκάματου που κατοικούμε και εργαζόμαστε στο Δήμο Ηρακλείου, οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουμε ήδη φορολογηθεί μια και δυο φορές. Δεν έχουμε να πληρώσουμε για μια ακόμα φορά! Θα είμαστε απέναντι σε όποιον και με όποιο τρόπο φέρει ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο αύξηση των δημοτικών τελών.

Δεν θα επιτρέψουμε να φορτώσουν στον Ηρακλειώτη την κακή κατάσταση των οικονομικών του Δήμου. Για την κατάσταση αυτή , να κοιταχτούν στον καθρέφτη, όλοι όσοι, μαζί με την κυβέρνηση, υπερασπίζονται τη λογική της «ανταποδοτικότητας», αποδέχονται τη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους και τα επιπλέον χαράτσια σε εργατικές λαϊκές οικογένειες και μικρούς επαγγελματίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενος κάθε δημότη να είναι σε ετοιμότητα ώστε να μην επιτρέψουμε στη δημοτική αρχή να επαναφέρει την πρόταση της για αύξηση στα δημοτικά Τέλη!

Διεκδικούμε:

– Καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε με τη σημερινή είτε με τη νέα του σύνθεση, για αύξηση των δημοτικών τελών.

-Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τις οικογένειες με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

-Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη Α.μεΑ, ανέργων, πολύτεκνων τριτέκνων, μονογονεϊκών και ευπαθών οικογενειών.

-Γενναία αύξηση δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις, π.χ. τράπεζες, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων κλπ.

ΕΝΩΣΗ    ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ   ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ