Ηράκλειο: Αθώωση ζωής για 55χρονο που είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια σε 5χρονη

Petite Perle 300×250
ήμερα, ο 55χρονος -ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη στην υπόθεση, δηλώνει πεισματικά ότι είναι αθώος, απαλλάχθηκε ομόφωνα από την Έδρα λόγω αμφιβολιών

Δικαίωση ζωής συνιστά για έναν 55χρονο Κρητικό -πατέρα δυο παιδιών- η σημερινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης που τον έκρινε ομόφωνα αθώο: Ο 55χρονος είχε δικαστεί και καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 8 μηνών για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός 5χρονου κοριτσιού, στο Ηράκλειο, το 2018.

Σήμερα, ο 55χρονος -ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη στην υπόθεση, δηλώνει πεισματικά ότι είναι αθώος, απαλλάχθηκε ομόφωνα από την Έδρα λόγω αμφιβολιών.

Νωρίτερα, η Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορούμενου από όλες τις κατηγορίες εκτός από μια πράξη ασέλγειας που του είχε αποδοθεί.

Σημειώνεται ότι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επέβαλε στον 55χρονο ποινή φυλάκισης 8 μηνών για οπλοκατοχή. Για την εν λόγω πράξη του είχε επιβληθεί πρωτόδικα ποινή φυλάκισης 12 μηνών, ωστόσο, σήμερα του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό και η ποινή μειώθηκε.

Μεταξύ των μαρτύρων που κατέθεσαν σήμερα Τετάρτη ήταν ένας φίλος της μητέρας του κοριτσιού, αλλά και η μεγάλη κόρη του κατηγορούμενου. 

Επισημαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια του 55χρονου στάθηκε στο πλευρό του και -όπως και ο ίδιος- αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι από τη σημερινή δικαστική εξέλιξη.

Ας σημειωθεί ότι κανείς από το στενό περιβάλλον της φερόμενης ως παθούσας δεν βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε κρίνει ένοχο τον 55χρονο επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης 14 ετών και 8 μηνών, κατά συγχώνευση για τις πράξεις της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 14, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 15, του βιασμού και της παράνομης οπλοκατοχής.

Ας σημειωθεί ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του 55χρονου. Ως εκ τούτου, ο άνδρας είχε αποφυλακιστεί μετά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό.

 

πηγή: www.neakriti.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ