Ψήφισμα του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Ο σύλλογός μας τιμά την επέτειο 50 χρόνων από το Πολυτεχνείο, τη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα εναντίον της δικτατορίας και των ξένων υποστηρικτών της, όσων αγωνίστηκαν και βασανίστηκαν για τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναβάθμιση της Παιδείας μας.

Στις μέρες μας το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται και υπονομεύεται ποικιλοτρόπως και τα μηνύματα του Πολυτεχνείου δεν έχουν χάσει την επικαιρότητά τους. Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και έλλειψη συντήρησης γερασμένων υποδομών και κτιρίων αποτελούν χρόνια προβλήματα για τα πανεπιστήμια. Αντί αυτά να επιλύονται, βλέπουμε μια συστηματική προσπάθεια να διαβληθεί ο ρόλος και η αξία των ελληνικών ΑΕΙ, γίνονται προσπάθειες να εξισωθούν τα πτυχία τους με εκείνα αμφιβόλου ποιότητας κολλεγίων ενώ παρουσιάζεται ως πανάκεια και επίτευγμα η παράκαμψη του άρθρου 16 του Συντάγματος και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Καλούμε όλες και όλους τις/τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 17/11 στις 18:30.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ