Στη δικαιοσύνη σύσσωμη η ομάδα των παθολόγων του Βενιζελείου!

Petite Perle 300×250

Στο Ηράκλειο ξανά σήμερα Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας – Τι ζητούν 13 γιατροί, μεταξύ των οποίων και Διευθυντές, με έγγραφη καταγγελία- αίτηση προς τις εισαγγελικές αρχές

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα στα δημόσια Νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης ενώ ήδη γνωστοποιήθηκε η κάθοδος ξανά στην Κρήτη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος θα επισκεφθεί το πρωί της Τετάρτης το Βενιζέλειο Νοσοκομείο.
Το νοσοκομείο του οποίου γιατροί δείχνουν αποφασισμένοι να μην ανεχθούν την ανεπάρκεια του συστήματος, που δημιουργεί, όπως τονίζουν, επισφαλείς συνθήκες για τους ίδιους και φυσικά για τους ασθενείς που απευθύνονται στο ΕΣΥ.

Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα που στέλνουν 13 παθολόγοι, και συγκεκριμένα όλοι οι γιατροί των δύο Παθολογικών Κλινικών του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου με έγγραφη καταγγελία – αίτηση τόσο προς την Εισαγγελία Ρεθύμνου, όσο και προς την Εισαγγελία Ηρακλείου.
Να σημειωθεί ότι η καταγγελία κοινοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Κρήτης, την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων.

"Αιχμή" της καταγγελίας των παθολόγων – μεταξύ των οποίων τα διευθυντικά στελέχη των Κλινικών – είναι το συνεχιζόμενο "απαράδεκτο", όπως αναφέρεται καθεστώς που επικρατεί στην εφημέρευση της Παθολογικής Κλινικής και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Ένα καθεστώς, που εκθέτει σε επισφάλεια τόσο τους ασθενείς που απευθύνονται στο Νοσοκομείο, όσο και τους μετακινούμενους με τα "εντέλλεσθαι" γιατρούς.
"Ο παθολογικός τομέας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι σήμερα υποστελεχωμένος όσο ποτέ άλλοτε και η εφημέρευση καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη" υπογραμμίζεται – μεταξύ άλλων – στην καταγγελία των παθολόγων.
Παράλληλα τονίζεται ότι όταν μετακινούνται από το Βενιζέλειο στο Ρέθυμνο, δεν καλύπτουν μόνο τις ανάγκες της παθολογικής του κλινικής αλλά και του ΤΕΠ, και ουσιαστικά τις ανάγκες ενός πληθυσμού περίπου 70 χιλιάδων ανθρώπων, όταν εφημερεύουν συνολικά ένας ειδικευμένος με ένα αγροτικό γιατρό!

Αξίζει να σημειωθεί ότι – όπως κατά καιρούς έχει επισημανθεί – η κατάσταση στην Παθολογική κλινική στο Ρέθυμνο διολισθαίνει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να επισημαίνουν ότι έχει εκφυλιστεί ουσιαστικά η λειτουργία της και δεν έχει γίνει ουδεμία ουσιαστική παρέμβαση από πλευράς διοικήσεων.
Αναφέρεται επίσης ότι η ανυπαρξία λύσεων και το αδιέξοδο έχει οδηγήσει στην παραίτηση ή αποχώρηση 5 ειδικευμένων από την συγκεκριμένη κλινική τα τελευταία 4 χρόνια.

Οι υπογράφοντες παθολόγοι, που εξουσιοδότησαν τον Διευθυντή Παθολογίας κ. Χάρη Λυδάκη να καταθέσει την καταγγελία – αίτηση, ζητούν με αυτήν να διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη η ουσιαστική και τυπική νομιμότητα της λειτουργίας του Νοσοκομείου Ρεθύμνης σε σχέση με τις εφημερίες στην Παθολογική, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια του συστήματος να διεκπεραιώσει την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και υπογραμμίζοντας ότι "είναι προφανές πως θα κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές!

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ