Γυναίκα με δύο μήτρες έμεινε έγκυος με δίδυμα γεγονός μία στο ένα εκατομμύριο

Petite Perle 300×250

Μία γυναίκα από τις ΗΠΑ έγινε ιατρικό φαινόμενο με την σπάνια εγκυμοσύνη της. Γεννημένη με δύο μήτρες, κατάφερε να μείνει έγκυος και στις δύο ταυτόχρονα, με δίδυμα κορίτσια μάλιστα.

Η 32χρονη Κέλσι Χάτσερ από την Αλαμπάμα, γεννήθηκε με μία γενετική ιδιομορφία, γνωστή ως «δίδελφυς μήτρα». Έχει δηλαδή όχι μία, αλλά δύο λειτουργικές μήτρες, ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε τρεις ανά χίλιες γυναίκες.

Η απίστευτη εγκυμοσύνη

Την περασμένη άνοιξη, η ήδη μητέρα τριών παιδιών έμαθε πως ήταν έγκυος με δίδυμα κορίτσια. Μίλησε στην Daily Mail για τη στιγμή που το έμαθε και το είπε στον σύζυγό της: «Του είπα "λοιπόν, είναι δύο εκεί μέσα" και μου απάντησε "λες ψέματα"».

Δεν περίμενε όμως πως τα δύο κοριτσάκια ήταν χωρισμένα στις δύο μήτρες, μέχρι να φανεί στον υπέρηχο.

«Η πιθανότητα να έχεις ένα δίδυμο σε κάθε μήτρα είναι αστρονομική», δήλωσε σε τοπικό κανάλι ο ειδικός στις εγκυμοσύνες Δρ. Ρίτσαρντ Ντέιβις, εκτιμώντας πως η συνολική πιθανότητα είναι περίπου μία στο ένα εκατομμύριο.

Η εγκυμοσύνη της αναμένεται να είναι περίπλοκη, αλλά μέχρι τώρα τα μωράκια χαίρουν άκρας υγείας. Σύμφωνα με τον Δρ. Ντέιβις «Όταν αρχίσει ο τοκετός, θα πρέπει να ελέγχουμε ξεχωριστά κάθε μήτρα για να βλέπουμε πόσο και πότε διαστέλλεται και να ξέρουμε αν θα εξελιχθούν παρόμοια».

 

πηγή: www.reader.gr

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ