ΟΕΒΕΝΗ: «Όχι» στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Κινητοποίηση φορέων την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στην πλατεία Ελευθερίας

Συνάντηση-συζήτηση για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Σε συνέχεια της συνάντησης των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα, εκπρόσωποι του προεδρείου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) πραγματοποίησαν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου σύσκεψη με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του Ηρακλείου, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση από την Ένωση Φοροτεχνικών Ηρακλείου και από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ηρακλείου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά τις πολύ μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους-ελεύθερους επαγγελματίες, αναπτύχθηκαν αναλυτικώς από τους εκπροσώπους των φορέων οι θέσεις τους όσον αφορά τις ιδιαιτερότητες κάθε κλάδου και συζητήθηκε ο προγραμματισμός και συντονισμός της κινητοποίησης για την απόσυρση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην κινητοποίηση της 22ας Νοεμβρίου, και ώρα 12 μ. στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να εκφραστεί η έντονη αντίδρασή τους στο προωθούμενο φορολογικό νομοσχέδιο που πλήττει καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητώντας την άμεση απόσυρση του και διεκδικώντας τη συμμετοχή των φορέων σε ένα ουσιαστικό διάλογο με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Α' αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Φραγκάκης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Τμήμα Ανατ. Κρήτης κ. Ταβερναράκης, ο γενικός γραμματέας και ο οικονομικός επόπτης της Τοπικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος- Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Κρήτης κ. Σαρρής και κ. Παπαδάκης αντίστοιχα, η πρόεδρος, η ταμίας και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-Παραρτήματος Κρήτης κ. Δασκαλάκη, κ. Καλογεράκη και η κ. Δατσέρη αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Κουμαντάκης, ο Β' αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Εφραίμογλου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Λογοθέτης, ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Λαθουράκης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Σμπώκος, η ταμίας του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Κρήτης κ. Πλατάκη, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Σκουντάκης και κ. Σταματάκης αντίστοιχα και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου κ. Χριστοφοράκης.

neakriti.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ