Σύλληψη επιχειρηματία για τοκογλυφία – Εξιχνιάσθηκαν έξι υποθέσεις εκβίασης

Στην σύλληψη επιχειρηματία από την περιοχή της Μεσαράς, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού. Είχε προηγηθεί καταγγελία άνδρα, που ισχυρίζεται ότι βρισκόμενος σε μεγάλη ανάγκη δανείστηκε χρηματικό ποσό και η αποπληρωμή του έγινε γολγοθάς.

Ο παθόντας δεχόταν απειλές για χρήση βίας, καθώς ο συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή του δανείου καθώς και του επιπλέον ποσού που ο ίδιος όριζε για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο 2021 έως και 15-11-2023, ο συγκεκριμένος προέβη σε (6) περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις τριάντα (30.000) χιλιάδες ευρώ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Συνελήφθη χθες (15.11.2023) το πρωί σε περιοχή Ηρακλείου, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας. Επιπλέον, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και Νόμου περί ντόπινγκ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία ημεδαπού άνδρα, ο προαναφερόμενος ημεδαπός , εκμεταλλευόμενος την δυσμενή οικονομική του ανάγκη, του δάνεισε χρηματικό ποσό, με πολύ υψηλό επιτόκιο δανεισμού.
Στη συνέχεια, με απειλές χρήσης βίας, με επικείμενο κίνδυνο σώματος του παθόντα, απαιτούσε εκβιαστικά από τον δανειζόμενο την αποπληρωμή ανωτέρω δανείου καθώς και επιπλέον χρηματικό ποσό για κάθε ημέρα παράτασης της προθεσμίας.
Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ημεδαπός να παραλαμβάνει χρηματικό ποσό 1000 ευρώ, ως μέρος οφειλής δανείου.
Ακολούθησε έρευνα στην επιχείρηση και στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• Το χρηματικό ποσό των 890 ευρώ
• πιστολι
• 14 φυσίγγια
• 424 Αναβολικά σκευάσματα (δισκία-φιαλίδια-κάψουλεςς)
• 3 τετράδια με σημειώσεις
• σφραγίδα
• κινητό τηλέφωνο

Όπως προέκυψε από την προανάκριση ανωτέρω υπηρεσίας ,ο ημεδαπός κατά το χρονικό διάστημα από Μάρτιο 2021 έως και 15-11-2023, προέβη σε (6) περιπτώσεις εκβίασης και τοκογλυφίας, με προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος περί τις τριάντα (30.000) χιλιάδες ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ