Βοριάδες και κρύο το σαββατοκύριακο σε ολόκληρη την Κρήτη

Στην Κρήτη η επιδείνωση του καιρού αρχίζει από το πρωί του Σαββάτου και από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ μέχρι τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν κορυφωθεί

Η πολυπόθητη ψυχρή εισβολή είναι προ των πυλών με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να μιλούν για τις πρώτες κρύες μέρες της φθινοπωρινής περιόδου. Από αύριο Σάββατο κλείνει ο κύκλος της παρατεταμένης καλοκαιρίας και των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών και αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους βροχές, αυξημένες νεφώσεις και ενισχυμένοι βοριάδες που θα ρίξουν κατακόρυφα τη θερμοκρασία.

Στην Κρήτη η επιδείνωση του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, αρχίζει από το πρωί του Σαββάτου και από τα δυτικά προς τα ανατολικά, ενώ μέχρι τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα έχουν κορυφωθεί. Αυξημένες νεφώσεις προβλέπεται να αναπτυχθούν από τη μία άκρη του νησιού μέχρι την άλλη και βροχές θα εκδηλώνονται μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε και θα αποκατασταθεί ένα πιο ήπιο σκηνικό. Ενισχυμένοι θα πνέουν οι δυτικοί άνεμοι φθάνοντας σε ένταση στα 5 -6 και τοπικά τα 7 Μποφόρ στα δυτικά, ενώ στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 Μποφόρ. Ισχυρός θα είναι ο κυματισμός σε όλες τις δυτικές, νοτιοδυτικές και νότιες περιοχές. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά και θα διαμορφωθεί στα δυτικά από 21 – 22 βαθμούς στις μέγιστες τιμές της και έως 23 βαθμούς στα Ανατολικά.

Χειμερινό προβλέπεται το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή με τοπικές νεφώσεις και βροχές στα δυτικά, ενώ περισσότερες αναμένονται στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα του νησιού. Φαινόμενα σύμφωνα με τον κ. Μανόλη Λέκκα θα εκδηλώνονται μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, ενώ από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι ωστόσο θα πνέουν και πάλι ενισχυμένοι 5 -6 Μποφόρ και τοπικά 7 Μποφόρ στις δυτικές περιοχές. Πιο εξασθενημένοι θα πνέουν στα ανατολικά.

Σε χαμηλότερα επίπεδα προβλέπεται να κινηθεί η θερμοκρασία με τις μέγιστες τιμές να μην ξεπερνούν τους 20 βαθμούς Κελσίου και τις ελάχιστες να κυμαίνονται από 16 – 17 βαθμούς, ενώ στην ενδοχώρα θα πέσουν και κάτω από τους 14ο C.

Από τη Δευτέρα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους, είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές στα νότια, με τις συνθήκες ωστόσο να είναι ευμετάβλητες.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ