Εξιχνιάστηκε η μεγαλύτερη κλοπή ελαιόκαρπου στην χώρα που έκλεψαν δέκα τόνους ελιές και τις πούλησαν

Petite Perle 300×250

Η μεγαλύτερη ως τώρα κλοπή ελαιόκαρπου στη χώρα, εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας και συνελήφθησαν τρεις από τους δράστες που είχαν ρημάξει δυο ελαιώνες και είχαν πουλήσει πάνω από δέκα τόνους ελιές σε ελαιοτριβεία!

Οι συνολικά οκτώ Έλληνες είχαν δράσει ανενόχλητοι από το απόγευμα της Τετάρτης ως τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ράβδισαν με την ησυχία τους τις ελιές από δυο αγροτεμάχια σε περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, μάζεψαν δέκα τόνους και 500 κιλά καρπού και τους μετέφεραν με το αυτοκίνητο του ενός σε δυο ελαιοτριβεία, όπου εξήγαγαν 1.355 λίτρα ελαιόλαδου και το πούλησαν στους ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων αντί 10.840 ευρώ.

Κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί στα ελαιοτριβεία, βρήκαν 652 λίτρα ελαιολάδου και 800 κιλά ελαιοκάρπου τα οποία αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους και ταυτοποίησαν τρεις από τους δράστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Οι έρευνες συνεχίζονται για να ταυτοποιηθούν και οι άλλοι πέντε συνεργοί τους και να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές προϊόντων.

Ξήλωσαν την πόρτα περιφραγμένου κτήματος

Δεν είχαν στόχο τα προϊόντα δυο "κυνηγοί" μετάλλων, αλλά την… καγκελόπορτα της περίφραξης στο αγρόκτημα ιδιοκτησίας ενός Έλληνα στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου και έφτασαν στο σημείο να την ξηλώσουν, μέρα- μεσημέρι της Πέμπτης! Ωστόσο, την ώρα που τη μετέφεραν εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ενώ η καγκελόπορτα αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Πηγή   PROTOTHEMA.GR

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ