Πράσινο φως για την παραχώρηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΗ

Petite Perle 300×250
Συνολικά, ο Όμιλος Γκριμάλντι δαπάνησε 164 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον έλεγχο στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου

Νέα εποχή για το λιμάνι του Ηρακλείου με τη σφραγίδα του Ομίλου Γκριμάλντι, ο οποίος απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της "Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.".

Οι σχετικές διαδικασίες βρίσκονται στην τελική ευθεία και όπως εκτιμάται στα τέλη Ιανουαρίου του 2024 ο επενδυτής θα εγκατασταθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου, το οποίο αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στην πράσινη μετάβαση, δυναμώνοντας το αποτύπωμά του και στην κρουαζιέρα.

Συνολικά, ο Όμιλος Γκριμάλντι δαπάνησε 164 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει τον έλεγχο στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου.

Πριν από έναν μήνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην υπογραφή σύμβασης στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας τόνισε ότι η μεταβίβαση της διαχείρισης του σε έναν μεγάλο ναυτιλιακό κολοσσό σημαίνει περισσότερη ανάπτυξη τόσο για την εθνική όσο και την τοπική οικονομία.

Ο λιμένας των Λινοπεραμάτων, τα αλιευτικά καταφύγια Άρβης, Λέντα και Κερατόκαμπου, τα ακίνητα του Θεατρικού Σταθμού, το κτίριο που στέγαζε το ΚΤΕΛ Ηρακλείου καθώς και το Λιμενικό Περίπτερο εξαιρούνται της ιδιωτικοποίησης του λιμένα Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου είχε εκφράζει την αντίθεσή του, κάνοντας λόγο για ξεπούλημα του λιμανιού Ηρακλείου, τονίζοντας τους υπαρκτούς κινδύνους για τα εργασιακά δικαιώματα, το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά.

Για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται στο λιμάνι του Ηρακλείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

neakriti.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ