Συνελήφθη αστυνομικός που παρίστανε το δικηγόρο για απάτη άνω των 70.000 ευρώ

Petite Perle 300×250

Συνελήφθησαν την Παρασκευή ένας ιδιώτης και ένας αστυνομικός, για απάτες ύψους 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι για να στήσουν την απάτη, χρησιμοποιούσαν παραπλανητικά στοιχεία μεγάλης εταιρίας του εξωτερικού, και προσέλκυαν ενδιαφερόμενους πελάτες, προκειμένου να αναλάβουν ως σύμβουλοι την ένταξή τους στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Κατηγορούνται για κατά περίπτωση, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και πλαστογραφία.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, ο ιδιώτης διεύθυνε την εταιρεία στην Αθήνα έχοντας αναρτήσει ηλεκτρονική φόρμα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να προσελκύσει πελάτες ενώ ο αστυνομικός, παρουσιαζόταν ως οικονομολόγος – δικηγόρος πραγματοποιώντας τηλεφωνικές κλήσεις με τους πελάτες.

Αφού έπειθαν τα θύματά τους, ζητούσαν και λάμβαναν χρηματικά ποσά, συνάπτοντας σχετική σύμβαση ανάληψης της διαδικασίας χωρίς να πραγματοποιούν όσα έταζα.

Μάλιστα ο αστυνομικός για να δικαιολογήσει την υψηλή αμοιβή που ζητούσε, παρουσίαζε ότι παρείχαν «premium» υπηρεσίες, αποκομίζοντας έτσι αρκετά υψηλά χρηματικά ποσά, ζητώντας μέχρι και κωδικούς taxisnet των θυμάτων.

Η αμοιβή του γινόταν με ποσοστά ανά προκαταβολή που κατέβαλε ο εκάστοτε πελάτης, με τον οποίο η εταιρεία σύναπτε σύμβαση ενώ το συνολικό του μηνιαίο εισόδημα ανερχόταν περίπου σε 3.000 ευρώ.

Από τις έρευνες κατασχέθηκαν:

  • κινητά τηλέφωνα,
  • 32.250 ευρώ,
  • πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,
  • υπολογιστές
  • χειρόγραφες σημειώσεις και
  • όχημα, προκειμένου ελεγχθεί η νομιμότητά του ως προς την εισαγωγή και κυκλοφορία του στην ελληνική επικράτεια.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 8 περιπτώσεις απάτης, για τις οποίες οι κατηγορούμενοι αποσπούσαν ποσά που κυμαίνονταν από 1.000 έως 30.000 ευρώ, αποκομίζοντας από το 2021 συνολικά 73.550 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ενώ διατάχθηκε εις βάρος του ΕΔΕ.

πηγή: lifo.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ