Εσπερίδα από την Περιφέρεια Κρήτης με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti»

Petite Perle 300×250

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς ενημερωτική  εσπερίδα αφιερωμένη στο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti» με θέμα «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο «Κρήτη/Kriti», ο πράσινος χρυσός του νησιού μας» σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου (Κορωναίου αρ. 9). 

Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη  και η προώθηση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου  «Κρήτη/Kriti» και των ιδιαίτερων ποιοτικών και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του αλλά και η βελτίωση της τεχνογνωσίας σε όλα τα στάδια παραγωγής και τυποποίησής του. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

ΕΣΠΕΡΙΔΑ

 

 «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ''Κρήτη/Kriti",

     ο πράσινος χρυσός του νησιού μας!»

17:30-17:40 Προσέλευση-Εγγραφές
17:40-18:00 Έναρξη-Χαιρετισμοί
18:00-18:15 «Εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης της ασφάλειας τροφίμων σε ελαιουργεία της Κρήτης και η βελτίωση ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου»

 

Ομιλήτρια: Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη

Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, MSc Γεωπόνος ΤΕ

18:15-18:30

 

«Η σημασία του βέλτιστου χρόνου συγκομιδής στην ποιότητα και την ποσότητα του ελαιολάδου»

 

Ομιλητής: Δρ Εμμανουήλ Καμπουράκης,

Αναπληρωτής Καθηγητής Ελαιοκομίας, Εργαστήριο Ελαιοκομίας, Αμπελουργίας και Συστημάτων Αγροοικολογικής Παραγωγής, Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ)

18:30-18:45 «Μπορεί η παράδοση να συμπορευτεί με την ποιότητα του ελαιολάδου;»

 

Ομιλητής: Μανώλης Καρπαδάκης

Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και ελαιοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου, Δοκιμαστής ελαιολάδου

18:45-19:00 «Πιστοποιημένα φιλοπεριβαλλοντικά συστήματα διαχείρισης: το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας».

 

Ομιλητής: Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ερευνητής

ΕΛΓΟ-Δήμητρα, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου

19:00-19:15 «Επιμολύνσεις ελαιολάδου»

 

Ομιλήτρια: Γαλλιάκη Άννα

Χημικός, MBA, Μέλος της ΕΕΧ Κρήτης.

9ετης εμπειρία στις αναλύσεις τροφίμων και ελαιολάδου

19:15-19:30 «Μαγειρεύουν στις επαγγελματικές κουζίνες με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο;»

 

Ομιλητής: Μανώλης Παπουτσάκης

Σεφ-Πατρόν στα εστιατόρια Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια και Pharaoh

19:30-20:00 «Η οργανοληπτική Αξιολόγηση ως πυλώνας της ποιότητας του Εξαιρετικού Παρθένου ελαιολάδου ''Κρήτη/Kriti''»

Δοκιμές Κρητικών ποικιλιών ελαιολάδων

 

Ομιλήτρια: Ελευθερία Γερμανάκη,

Γευσιγνώστρια ελαιολάδου, Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς, Συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου

20:00-20:30 Συζήτηση-Κλείσιμο εσπερίδας

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν καλλιτεχνικά μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία Κουνάβων και Αγ. Παρασκιών.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ