Μια γιορτή ουσίας ο διαγωνισμός κρασιού στη Μονή Μαλεβιζίου (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Με πάνω από 50 συμμετοχές και πολλά εμπόδια που εξαιτίας στην ετοιμότητα των διοργανωτών ξεπεράστηκαν άμεσα, ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα ο 10ος διαγωνισμός κρασιού στο Μονή Μαλεβιζίου.

Ο πολιτιστικός σύλλογος της περιοχής που κατάφερε με τα χρόνια να κάνει το διαγωνισμό σημείο αναφοράς για όλο το Μαλεβίζι με τη στήριξη του Δήμου Μαλεβιζίου και πολλών ακόμα ανθρώπων έδωσε για άλλη μια φορά τη μάχη για το καλύτερο με τους ανθρώπους που ανηφόρισαν ως το χωριό να αντιλαμβάνονται πως δεν επρόκειτο για άλλη μια εκδήλωση.

Οι άνθρωποι της κριτικής επιτροπής ειδικοί στον τομέα του κρασιού δεν περιορίστηκαν στο να δοκιμάσουν τα κρασιά και να κρίνουν, αλλά έδωσαν σημαντικές πληροφορίες στους παραβρισκόμενους οινοποιούς ώστε με μεράκι και γνώση να συνεχίσουν αυτό που κάνουν.

Ο Δήμαρχος  Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας χαιρέτησε στην εκδήλωση συγχαίροντας σύλλογο εκφράζοντας τη στήριξη του ίδιου και του Δήμου σε ότι δημιουργικό γίνεται στον τόπο και έμεινε ως το τέλος παρακολουθώντας όλη τη διαδικασία.

 

Στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος  Καλλέργης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Βαμβακάς και πλήθος γνωστών Μαλεβιζιωτών. Εξαιρετικοί οικοδεσπότες αποδείχθηκαν οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο πρόεδρος της κοινότητας Γιάννης Πατραμάνης. Οι γυναίκες του χωριού μαγείρεψαν νόστιμα εδέσματα.

Ο διαγωνισμός κρασιού στη Μονή περιλάμβανε:

*Ομιλία της οινοποιού Ηλιάνας Μαλίχιν με θέμα "Αλληλέγγυο Εμπόριο και Βιολογική Καλλιέργεια: το κλειδί ανάπτυξης για το μέλλον".

*Επίδειξη μαγειρικής κρητικών γεύσεων από το εστιατόριο «Thigaterra»

*Παραγωγή μουσταλευριάς από τις γυναίκες του χωριού.

Το συντονισμό και την επιμέλεια της Κριτικής Επιτροπής είχαν οι  Winewalkers.

Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν  οι : Ηλιάνα Μαλίχιν Οινοποιός, Άννα Μαρία Γαβαλά Οινοχόος, Στέλλα Αστυρακάκη Οινοχόος, Μιχάλης Αλεξανδρής Οινοχόος, Ίασμη Καλαθάκη Διευθύντρια Kappa Studies.

 

Την εκδήλωση πλαισίωσε  μουσικά το συγκρότημα του Αριστομένη Μιχαλάκη και χόρεψαν τα παιδιά του χωριού μαζί με τη σχολή χορού «Αορείτες».

Δείτε ακόμη 

Τρία πρώτα βραβεία και πολλές διακρίσεις στη Μονή – Αυτοί είναι όσοι έφτιαξαν τα καλύτερα κρασιά

 

Μονή : Στο … τσακ γλύτωσε η έκθεση υφαντών

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ