Με ένταση και πανό η απόφαση στην συνεδρίαση για τα δημοτικά τέλη (Bίντεο)

Η συζήτηση διεξάγεται ύστερα από μια συνεδρίαση κατά την οποία απεσύρθη το θέμα ενώ ακολούθησε και διαβούλευση φορέων και δημοτικών παραγόντων

Με διαμαρτυρίες και πανό ξεκίνησε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου για την αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών για το 2024 με εισήγηση από τη δημοτική αρχή για μεσοσταθμική αύξηση στα ανταποδοτικά ως και 30% και  οριζόντια επαναφορά στα επίπεδα του 2018 για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων δηλαδή αύξηση 50%. Η συζήτηση διεξάγεται ύστερα από μια συνεδρίαση κατά την οποία απεσύρθη το θέμα ενώ ακολούθησε και διαβούλευση φορέων και δημοτικών παραγόντων αλλά και των νεοεκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και επικεφαλής παρατάξεων της νέας περιόδου.

Η συζήτηση έχει ξεκινήσει με τα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα και αμέσως θα ακολουθήσει η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη. Ήδη έχει αναρτηθεί πανό από τα επισιτιστικά σωματεία και φορέων του Ηρακλείου ζητώντας μείωση των τελών. Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη αναπροσαρμογή που γίνεται από την εποχή του COVID-19 που μειώθηκαν οριζόντια 50% τα τέλη. Η απόφαση για την αναπροσαρμογή θα έπρεπε να έχει ληφθεί από πέρυσι αφού η ισχύς της προηγούμενης είχε λήξει κατά τη λήξη του 2022.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη:

πηγή: www.neakriti.gr

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ