Ξανά η δίκη στο Εφετείο για το φόνο του καρδιολόγου στη Σητεία

Petite Perle 300×250
Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στην 43χρονη χήρα του Χριστόδουλου Καλαντζάκη αλλά και στον 42χρονο πρώην εραστή της

Αύριο Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, συνεχίζεται η εκδίκαση – σε δεύτερο βαθμό – της υπόθεσης δολοφονίας του 62χρονου καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017, στα Πιλαλήματα Λασιθίου, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Η δίκη, που διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου. Εκείνη την ημέρα έλαβαν χώρα οι μαρτυρικές καταθέσεις. Το απόγευμα της 10ης Νοεμβρίου, η Έδρα διέκοψε τη δίκη, η οποία θα συνεχιστεί αύριο Τετάρτη με τα αναγνωστέα έγγραφα.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου κατέθεσαν μάρτυρες του κατηγορητηρίου. Συγκεκριμένα, κατέθεσαν ένας αστυνομικός που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση, ένας φίλος του αείμνηστου Καλαντζάκη, αλλά και τρεις κυνηγοί, οι οποίοι βρίσκονταν την ώρα της τέλεσης του εγκλήματος στα Πιλαλήματα, και οι οποίοι ήταν αυτοί που κάλεσαν την Αστυνομία.

Τον Οκτώβριο του 2017, ο 62χρονος καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης "εκτελείται" εν ψυχρώ από τον 42χρονο πρώην εραστή της χήρας Καλαντζάκη. Το άγριο φονικό σημειώθηκε στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας-Σητείας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό είχε λάβει χώρα τον Φεβρουάριο του 2019 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχους τόσο τη 43χρονη χήρα του αδικοχαμένου γιατρού, όσο και τον 42χρονο πρώην εραστή της: Και στους δύο επιβλήθηκε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ