Ανακοίνωση Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου για το Φορολογικό νομοσχέδιο

Petite Perle 300×250

Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία που έκαναν στην πόλη του Ηρακλείου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες της περιοχής μας είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στα άδικα και εξοντωτικά μέτρα φορολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ στηρίζει το δίκαιο των αιτημάτων όλων όσοι αντιδρούν καθώς θεωρεί ότι  το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης αποτελεί ταφόπλακα για τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Παράλληλα εξισώνει  το φορολογητέο εισόδημα με τον προσδιορισμό του «τεκμαρτού» εισοδήματος, δηλαδή για εισόδημα που εικάζεται αυθαίρετα ότι υπάρχει,  και αυτό  με βεβαιότητα θα προκαλέσει πολύ περισσότερες αδικίες από όσες θα αποκαταστήσει.

Η Κυβέρνηση επιστρατεύει αναχρονιστικές και ισοπεδωτικές μεθόδους καταπολέμησης δήθεν της φοροδιαφυγής που ανήκουν σε περασμένες δεκαετίες, την ίδια στιγμή που επαίρεται ότι έχει στη διάθεσή της νέα εργαλεία ελέγχου (έμμεσες τεχνικές ελέγχου, mydata, σύνδεση ταμειακών μηχανών με Υπουργείο Οικονομικών, εγκατάσταση POS κλπ.), ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την πλήρη αποτυχία τους.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν γίνεται με οριζόντιο και αναχρονιστικό τρόπο φορολόγησης που αδικεί πρωτίστως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πλήττει την μεσαία τάξη, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους «μεγάλους» και ισχυρούς που φοροδιαφεύγουν, μέσω φορολογικών παραδείσων που φροντίζει να αφήσει στο απυρόβλητο.

Η στόχευση εις βάρος των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων γίνεται ακόμη εμφανέστερη εάν αναλογιστούμε τη δυσμενή μεταχείριση των αυτοαπασχολουμένων έναντι των εταιρειών.

Είναι προφανές ότι δημιουργούνται πλέον συνθήκες οικονομικής και επαγγελματικής ασφυξίας και ένα συντριπτικό χτύπημα για μεγάλο μέρος των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που οδηγεί σε αφανισμό των μικρομεσαίων ενώ με ακρίβεια προστατεύει τους ολιγάρχες και το μεγάλο κεφάλαιο.

Υποχρέωση όλων, να μην επιτρέψουμε τον αφανισμό των νέων επιστημόνων, των νέων ελεύθερων επαγγελματιών, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον βωμό των ισχυρών, με το περιτύλιγμα της εξοικονόμησης πόρων δήθεν για την υγεία και την παιδεία.

Η απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου είναι ανάγκη επιτακτική για την μεσαία τάξη για την αξιοπρέπειά μας και το ΠΑΣΟΚ θα εργαστεί με σθεναρό τρόπο σε αυτή την κατεύθυνση.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ