ΕΦΚΑ: Αναμένεται να εκδοθούν πάνω από 42.500 εκκρεμείς συντάξεις το 2024

Petite Perle 300×250

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας και του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για την μείωση των εκκρεμών συντάξεων. Σήμερα οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 32.500 και ο στόχος που έχει τεθεί είναι μέχρι το τέλος του 2024 να έχουν πέσει στις 25.000.

Παράλληλα, οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις ανέρχονται σε 45.000 αιτήσεις και με το μίνι ασφαλιστικό Γεωργιάδη θα πέσουν στις 30.000. Κι αυτό, γιατί προς τέλος του Ιανουαρίου θα εκδοθούν με ρυθμούς fast track 15.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις για επικουρικές του δημοσίου.

Με την ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν επικουρική σύνταξη με fast track διαδικασία, θέτοντας ως ελάχιστο όριο τη 15ετία, δηλαδή τα 4.500 ένσημα. Ο στόχος που έχει θέσει το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης είναι το υπόλοιπο «στοκ», δηλαδή οι περίπου 30.000 εκκρεμείς επικουρικές να έχουν φτάσει στα…μισά, δηλαδή στις 15.000, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Ο «Πύργος ελέγχου»

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν συμβάλει ο «Πύργος ελέγχου», ο οποίος επιτρέπει στη Διοίκηση, την Γενική Διεύθυνση Συντάξεων και στους διευθυντές των δομών απονομής σε όλη την Ελλάδα να έχουν άμεση πληροφόρηση, 24ώρες το 24ωρο και σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα που αφορούν το πλήθος των εκκρεμών συντάξεων, το πλήθος των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά τ. Ταμείο και ανά ημέρα, μήνα, έτος κ.λπ., το πλήθος των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά Περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα και τέλος, το πλήθος των συντάξεων που εκδόθηκαν ανά διεύθυνση αλλά και ανά εισηγητή.

Στην επιτάχυνση των διαδικασιών έχουν συμβάλλει, επίσης, οι ειδικές ομάδες εργασίες που βρίσκονται στα κέντρα ανακεφαλαίωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και ψηφιοποίηση του φορέα και η ενίσχυση του με νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίας που καθιστούν γρηγορότερες τις διαδικασίες έκδοσης.

πηγή: www.newmoney.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ