Εξάρχεια: Συνελήφθη ο 23χρονος Σύριος δράστης των σεξουαλικών επιθέσεων

Petite Perle 300×250

Συνελήφθη πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της Αθήνας ο άνδρας που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τις σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ώρες νωρίτερα η Ελληνική Αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη μέσα από το βιντεοληπτικό υλικό το οποίο υπήρχε και στη συνέχεια είχαν ενημερωθεί όλοι οι αστυνομικοί που ενεργούσαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη, στην πλατεία Κάνιγγος, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που βρισκόντουσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας με άλλη αποστολή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν 23χρονο από τη Συρία ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για παρόμοια αδικήματα. Αυτή την ώρα ο συλληφθέντας βρίσκεται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και σύντομα αναμένεται να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Το χρονικό των επιθέσεων

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Σαββάτου 18 Νοεμβρίου, στην οδό Βαλτετσίου και μάλιστα σε βάρος ανήλικης, όπου ο δράστης επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι, το άρπαξε από τη μέση και προχώρησε σε γενετήσιες πράξεις. Το παιδί φώναξε και αντιστάθηκε σθεναρά και έτσι ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Χθες, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, πρωινές ώρες σημειώθηκαν δύο ακόμη απανωτές επιθέσεις στην ίδια περιοχή και με διαφορά μόλις 10 λεπτών, κάτι που αποδεικνύει και την ψυχική κατάσταση του δράστη, αφού όλα αυτά συνέβησαν σε δρόμους και σε ώρες που διέρχεται κόσμος.

Πιο συγκεκριμένα, ένα τέταρτο μετά τις 7 το πρωί επιτέθηκε σε μία 29χρονη επί της οδού Μπενάκη, την όποια έσπρωξε και έριξε στον δρόμο και έπεσε από πάνω της, τελώντας ασελγείς πράξεις τις οποίες δεν ολοκλήρωσε εξαιτίας της αντίδρασης του θύματος. Από τις φωνές τις κοπέλας και τη σθεναρή της αντίσταση άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθειά του και τράπηκε σε φυγή.

Μόλις 10 λεπτά μετά, λίγο πιο μακριά, επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής, επιτέθηκε σε μία 27χρονη, της έπιασε τα χέρια και της έκλεισε το στόμα και προσπάθησε να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Το θύμα αντιστάθηκε σθεναρά και κατάφερε να του ξεφύγει και πάλι ο δράστης φοβήθηκε την αντίδραση των διερχομένων πολιτών και τράπηκε σε φυγή.

Νωρίτερα σήμερα, γνωστοποιήθηκε και τέταρτη καταγγελία που αφορά σε περιστατικό το οποίο συνέβη το απόγευμα της 16ης Νοεμβρίου, στην οδό Στουρνάρη. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε μια 52χρονη γυναίκα, όταν μπήκε σε πολυκατοικία, την ακολούθησε ένας άγνωστος άνδρας μέχρι την πόρτα του ασανσέρ. Εκεί, μόλις άνοιξε η πόρτα του ανελκυστήρα, εξήλθε ένας ένοικος και ο άγνωστος έφυγε τρέχοντας.

 

Ελλάδα - ΡΟΗ