«Κλείδωσε» η έξοδος της ομάδας Αχτσιόγλου – Αποχωρούν την Πέμπτη με επίσημη δήλωση

Petite Perle 300×250

Λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, το πρωί της Πέμπτης (23/11) αναμένεται η επίσημη αποχώρηση της Έφης Αχτσιόγλου και των «6+6» από το κόμμα.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά η αποχώρηση θα γίνει την Πέμπτη και θα συνοδεύεται με κείμενο στο οποίο θα εξηγούν τους λόγους της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματισμένη για τις 4 μ.μ με θέματα τον «προγραμματισμό του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας» καθώς και την «πρόταση του προέδρου για τη συγκρότηση άτυπου πολιτικού κέντρου».

Νωρίτερα, την Τετάρτη (22/11), ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή δήλωση τους, 90 μέλη του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, καθώς και 21 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά.

Όπως μετέδωσε το iEidiseis, η ώρα της εξόδου της ομάδας Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ ολοένα και πλησιάζει. Πλέον, όπως όλα δείχνουν, έφτασε η οριστική ρήξη με την ηγεσία του κόμματος και της αποχώρησης από την Κουμουνδούρου. Οι συζητήσεις και οι συσκέψεις μεταξύ των επιτελικών στελεχών της τάσης «6+6», κατά τις πληροφορίες, εντάθηκαν την χθεσινή ημέρα γύρω από τον χρόνο και τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η έξοδος.

Από τις εξελίξεις μένει να φανεί αν η αποχώρηση της «Ομάδας Αχτσιόγλου» θα συνοδευτεί και με την δημιουργία μιας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας στα έδρανα της Βουλής. Για να επιτευχθεί το «10» που απαιτείται για τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας θεωρείται δεδομένο πως θα προστεθούν στους 7 βουλευτές της τάσης «6+6» (Αχτσιόγλου, Χαρίτσης, Ηλιόπουλος, Τζούφη, Φωτίου, Τζανακόπουλος, Σία Αναγνωστοπούλου) οι, πρόσφατα ανεξάρτητοι βουλευτές πλέον, Ευκλείδης Τσακαλωτος και Πέτη Πέρκα της «Ομπρέλας».

Η σούμα αυτή «βγάζει» εννιά βουλευτές και πλέον αναζητείται εκείνος ή εκείνη, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κάνει το βήμα εξόδου από την αξιωματική αντιπολίτευση και θα προστεθεί στην κοινοβουλευτική σύμπραξη «Ομάδας Αχτσιόγλου» και «Ομπρέλας» ενώ, παράλληλα, δεν είναι λίγοι όσοι «βλέπουν» τον Αλέξη Χαρίτση να μπαίνει επικεφαλής αυτού του σχήματος στη Βουλή.

Ο «καταλύτης» των άμεσων εξελίξεων, σε κάθε περίπτωση, είχε αρχίσει να λειτουργεί από την Κυριακή το βράδυ, μετά το τέλος της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της τάσης «6+6». Το «απόσταγμα» της συζήτησης, σύμφωνα με πηγές της «Ομάδας Αχτσιόγλου», αποτυπώθηκε στη φράση πως «δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα» χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει μια ξεκάθαρη εικόνα και να γίνει σαφές το πότε και το πως θα πραγματοποιηθεί η έξοδος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μήνυμα Κασσελάκη

Κατά την παρουσία του στο Thessaloniki Summit 2023, χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, τόνισε πως «όσον αφορά την κυρία Αχτσιόγλου. Χθες είπα στο ραδιόφωνο ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω δει καμία ανακοίνωση ή απόφαση από μεριάς τους οπότε θεωρώ ότι παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ και για αυτό για εμένα είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη».

Ο Στέφανος Κασσελάκης προανήγγειλε, από τη Θεσσαλονίκη, την εμφάνιση νέων προσώπων εντός του ΣΥΡΙΖΑ και ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει γραφείο του στην συμπρωτεύουσα και θα το επισκέπτεται μία φορά το μήνα. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε σύσκεψη με κομματικά στελέχη στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

ieidiseis.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ