Αισιόδοξος ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου για τη νέα δημοτική περίοδο – Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο ισολογισμός του 2022

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου, το μεσημέρι της Παρασκευής (24/11/2023), ο ισολογισμός του 2022.
Παρών ψήφισαν η Ειρήνη Αστρινάκη και ο Φίλιππος Σαββάκης και κατά ο Μιχάλης Χουστουλάκης από τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Ως προς οικονομικά αποτελέσματα χρήσεως :
Τα συνολικά έσοδα του δήμου Μαλεβιζίου ανήλθαν στο ποσό των 13.158.287, 95 σημειώνοντας αύξηση κατά 18,35% σε σχέση με τη χρήση του 2021.
Ως προς τα έξοδα, ανήλθαν στο ποσό των 13.688.342.97
Η διαφορά των περίπου 530.000 ευρώ είναι και η λογιστική ζημία όπως διευκρινίστηκε από τους ορκωτούς λογιστές και δεν πρόκειται για έλλειμμα. .


Ενόψει και τα ψήφισης όμως του προϋπολογισμού που θα γίνει από το νέο έτος από τη νέα δημοτική αρχή, ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας έδωσε μια πρόγευση της καλύτερης χρονιάς που ξεκινάει για τον Δήμο Μαλεβιζίου .
Αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση της εισπραξιμότητας αλλά και στην αύξηση των ΚΑΠ περίπου κατά 320.000 ευρώ ετησίως.
Στον αντίποδα σημείωσε τον στραγγαλισμό των εσόδων εξαιτίας του ενεργειακού κόστους και του κόστους ταφής.

Παρόλα αυτά η νέα δημοτική περίοδος που είναι μια χρονιά σημαντικών προκλήσεων λόγω και των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση με σημαντικότερη σε πρώτη φάση αυτή της κατάργησης των νομικών προσώπων είναι μια χρονιά σύμφωνα με τον ίδιο σαφώς καλύτερη από τις προηγούμενες.
Ο κ. Μποκέας σημείωσε επίσης ότι παρά τις όποιες βελτιωτικές κινήσεις δεν παύει τα χρήματα που προωθούνται προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι ελάχιστα.
Ενώ το μεγάλο αγκάθι για όλους τους ΟΤΑ είναι η στελέχωση των Δήμων. Ειδικά για το Μαλεβίζι, όπου εκτός από τη κινητικότητα έχει και τις συνταξιοδοτήσεις.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ