Αποχώρηση δώδεκα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από την οργάνωση του Μαλεβιζίου – Οι δύο επιστολές στην ΝΕ

Petite Perle 300×250

Δώδεκα στελέχη της ομάδας μελών του ΣΥΡΙΖΑ  ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μαλεβιζίου αποχώρησαν από το κόμμα υποβάλλοντας  επιστολές στη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου και κοινοποίηση στο Οργανωτικό γραφείο.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Οι επτά αποχώρησαν πριν από λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, τονίζοντας μεταξύ άλλων στην επιστολή τους: "

Το κόμμα απονευρώθηκε, τα όργανά του σταμάτησαν να αιμοδοτούν τις οργανώσεις, η πολιτική συζήτηση εξοβελίστηκε, σε τοπικό δε επίπεδο η ΝΕ λειτούργησε αποκλειστικά ως διαβιβαστικό των αποφάσεων της ηγεσίας όργανο, ή σε δημόσιες καθαρά επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις, πέρα και έξω από τις αγωνίες και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι το κόμμα δεν υπηρετεί πλέον τους στόχους της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς και δεν εκφράζει τις ιδεολογικές και πολιτικές μας ανησυχίες. Αποχωρούμε με το κεφάλι ψηλά, και με αίσθημα ευθύνης.απέναντι στα χιλιάδες μέλη και ψηφοφόρους του κόμματος, που οραματίστηκαν μια καλύτερη κοινωνία.

Θα εξακολουθήσουμε ωστόσο να υπηρετούμε αταλάντευτα, με συνέπεια και αποφασιστικότητα το όραμά μας, για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς βία απέναντι στη φύση, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα σοσιαλισμό με ελευθερία, δημοκρατία και αυτοδιαχείριση.".

Η επιστολή υπογράφεται από τους

Τσαγκαράκης Μάνος, μέλος του Συντονιστικού Οργάνου της ΝΕ Συριζα Π.Σ Ηρακλείου.

Μαρή Μαρή, μέλος της ΝΕ Σύριζα Π.Σ Ηρακλείου, πρώην υποψήφια βουλευτής

Τριτσικάκης Κωνσταντίνος, μέλος της ΝΕ Σύριζα Π.Σ. Ηρακλείου

Μπορμπουδάκης Γιάννης , μέλος της ΝΕ Σύριζα Π.Σ. Ηρακλείου

Λέλα Ιακωβίδου, μέλος της ΝΕ Σύριζα Π.Σ. Ηρακλείου

Και οι ηδη αποχωρήσασες στην τελευταία Κ.Ε ΣΎΡΙΖΑ Π.Σ :

Ελένη Αυγουστάκη, μέλος συντονιστικού ΝΕ Σύριζα Π.Σ Ηρακλείου, πρώην υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ

Στέλλα Ψαρρά, μέλος ΝΕ Σύριζα Π.Σ Ηρακλείου.

Η δεύτερη επιστολή που εστάλη σήμερα αναφέρει μεταξύ άλλων: Αποχωρούμε με την πεποίθηση ότι κάναμε το χρέος μας, ότι πράξαμε το καλύτερο στο μέτρο του δυνατού, και παρά τις υπαρκτές κατά καιρούς αντιρρήσεις μας για την πορεία του κόμματος, συμπεριφορές και στάσεις στελεχών του, εργαστήκαμε συλλογικά στην Οργάνωση μας και προωθήσαμε στην τοπική κοινωνία τις θέσεις του κόμματος. Ωστόσο όλα τα παραπάνω, καθιστούν πλέον αδύνατη την συμμετοχή μας στον ''μεταλλαγμένο'' Σύριζα Π.Σ και παρακαλούμε όπως μας διαγράψετε από τα μητρώα του κόμματος. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υπόθεση της Αριστεράς για μια κοινωνία
διαφορετική, για τον σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία".

Η επιστολή υπογράφεται από τους:

Μιχάλης Φακουκάκης, συντονιστής Οργάνωσης Μελών Συριζα Π.Σ Μαλεβιζίου

Ζαμπία Θέμελη, μέλος συντονιστικού Ο.Μ Συριζα Π.Σ Μαλεβιζίου

Παπαδημητράκη Ελένη, μέλος συντονιστικού Ο.Μ Συριζα Π.Σ Μαλεβιζίου

Κωστόπουλος Θανάσης, μέλος συντονιστικού Ο.Μ Συριζα Π.Σ Μαλεβιζίου

Πετράκη Νεκταρία, μέλος συντονιστικού Ο.Μ Συριζα Π.Σ Μαλεβιζίου

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ