Πτώσεις δέντρων τη νύχτα σε όλη την Κρήτη λόγω των ισχυρών ανέμων – Συναγερμός στην πυροσβεστική

Petite Perle 300×250
Σε δέκα περιστατικά επιχείρησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την απομάκρυνση των δέντρων

Σημαντικά προβλήματα έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η επέλαση της κακοκαιρίας στην Κρήτη με την πυροσβεστική να βρίσκεται επί ποδός όλη τη νύχτα.

Ειδικότερα πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν για την απομάκρυνση επικίνδυνων δέντρων σε δέκα σημεία του νησιού, όπου λόγω των ισχυρών ανέμων σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν ζημιές.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στις Μοίρες, στο Τυμπάκι, στα Χανιά, στο Ζαρό, στην Κίσσαμο, στην Σητεία, στο δήμο Αρχανών Αστερουσίων, στις Μαλάδες, στους Αθανάτους και στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Προβλήματα και στα λιμάνια

Αρκετά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών δεν πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο, λόγω ισχυρών ανέμων, που σύμφωνα με την ΕΜΥ σε πολλές θαλάσσιες περιοχές αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν εκτελέστηκαν τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων "Βενιζέλος" και "Κρήτη 2" για Χανιά και Ηράκλειο αντίστοιχα.

Ζημιές σε θερμοκήπια στα Φαλάσαρνα Κισάμου         

Ζημιές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες στα Φαλάσαρνα Κισάμου, προκάλεσαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή. Από την ένταση των ανέμων ξηλώθηκαν οι πλαστικές οροφές θερμοκηπίων , ενώ ζημιές προκλήθηκαν στο εσωτερικό και στις υποστυλώσεις δύο ακόμα θερμοκηπίων στην περιοχή « Αγία Παρασκευή», καθώς και στην οροφή καταστήματος εστίασης στην περιοχή Φαλασάρνων που αυτή την περίοδο είναι κλειστό.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν επίσης ζημιές σε ελαιόδεντρα, καθώς και σε δύο σημεία του δικτύου ηλεκτροδότησης, ενώ παρασύρθηκαν και κάδοι απορριμμάτων.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ