Τραγικό και πάλι λάθος του Μπρινιόλι και ο Άρης πανηγύρισε την πρώτη νίκη σε ντέρμπι

Petite Perle 300×250

Ο Άρης μπορεί να χαμογελάει ξανά! Ο Παναθηναϊκός πάλι, πικράθηκε πολύ, με τον Μπρινιόλι να κάνει ξανά γκάφα που οδήγησε στην ήττα (2-0).

Τι κι αν οι «πράσινοι» έμοιαζαν για 40 λεπτά ότι θα πάρουν το μάξιμουμ των βαθμών στο «Κ. Βικελίδης»; Παίκτες και Γιοβάνοβιτς έζησαν ένα αρνητικό Déjà vu που αποτέλεσε κατραπακιά.

Μοιραίος, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος με ένα λάθος που ήρθε και… έδεσε με εκείνο κόντρα στη Ρεν, σηματοδότησε την αγωνιστική καθίζηση των συμπαικτών του που παραδόθηκαν στην αποτελεσματικότητα του Άρη. Μορόν και Μενέντες υπέγραψαν την πρώτη νίκη των Θεσσαλονικέων σε ντέρμπι φέτος.

Παρά τη δεύτερη ήττα του, το τριφύλλι παραμένει πρώτο στη βαθμολογία, στο συν ένα όμως πλέον από Ολυμπιακό – ΑΕΚ και στο συν δύο από τον ΠΑΟΚ.

Το ματς – O Mπρινιόλι έπαθε… Ρεν

Μόνιμη πηγή κινδύνου για τον Άρη, οι κινήσεις του φορμαρισμένου Φώτη Ιωαννίδη, με τον Κουέστα να του σταματάει δύο πλασέ στο πρώτο μέρος. Σαν την καλαμιά στον κάμπο ο Έλληνας επιθετικός, έμοιαζε απελπιστικά μόνος σε κάθε επιθετική προσπάθεια, με τους εξτρέμ (Μαντσίνι/Βέρμπιτς) απόντες.

Την ίδια στιγμή, ο Μπρινιόλι, από σωτήρας στο τετ α τετ με τον Παναγίδη στο 28΄ έγινε μοιραίος στο 43ο λεπτό με τραγικό λάθος στο build-up. Ήρθε και έδεσε μετά το λάθος στη Ρεν.

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν δεν θα μπορούσε να αρνηθεί το πιο εύκολο γκολ στην εν Ελλάδι καριέρα του. Δείτε το ολέθριο λάθος του Ιταλού γκολκίπερ και το γκολ ΕΔΩ.

Στράφι πήγαν και οι τελικές του Μπερνάρ, με το 69% κατοχής υπέρ του Παναθηναϊκού να μην αποτυπώνεται στο σκορ ημιχρόνου.

Ο Άρης πλήρωσε τον Παναθηναϊκό με το ίδιο νόμισμα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, οι «πράσινοι» έσφιξαν τις γραμμές τους, ενέτειναν την πίεση και έβαλαν στα «καρέ» τους τους γηπεδούχους. Ωστόσο, η μεγάλη φάση δεν ήρθε ποτέ.

Ο Μάντζιος ανακάτεψε την τράπουλα, απέσυρε τον Παναγίδη και έριξε στη μάχη τον Μενέντες. Κόντρα στη ροή του ματς, οι κίτρινοι σκόραραν για δεύτερη φορά, έπειτα από γρήγορη κυκλοφορία και ενώ ο Μπρινιόλι είχε σταματήσει τον Μορόν.

Στην επαναφορά, ο Μενέντες έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτυών του Ιταλού.

Ουσιαστικά οι κιτρινόμαυροι έκαναν στον Παναθηναϊκό, ό,τι έχει μάθει να κάνει ο δεύτερος τα τελευταία τρία χρόνια επί Γιοβάνοβιτς: Να τιμωρεί με λιγοστές φάσεις.

Με το 2-0 στην πλάτη, ήταν λες και φάνηκαν ξάφνου όλες οι αμυντικές, δημιουργικές και επιθετικές αδυναμίες του Παναθηναϊκού. Παράσημο για τον Άρη, ο οποίος δεν είχε κερδίσει κάποιον από το BIG 5 φέτος (ήττα από Ολυμπιακό, ισοπαλία με ΠΑΟΚ).

Σημειωτέον ότι ήταν η πρώτη νίκη των Θεσσαλονικέων επί του τριφυλλιού μετά από επτά παιχνίδια!

ΣΚΟΡΕΡ: 43΄ Μορόν,  72΄ Μενέντες

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Βερστράτε, Ζιλ (70΄ Τζούρασεκ), Νταρίντα (90΄ Πάρδο), Σουλεϊμάνοφ (90΄ Κάρλσον), Παναγίδης (64΄ Μενέντες) – Μορόν (90΄ Σαμόρα) .

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας (75΄ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ, Γεντβάι (90΄ Πέρεθ), Μλαντένοβιτς – Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ – Μαντσίνι (75΄ Σπόραρ), Βέρμπιτς (62΄ Τζούρισιτς), Ιωαννίδης.

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ