Γλέντησαν με την ψυχή τους οι Μακεδόνες της Κρήτης

Δυναμικό παρών με χορό αλλά και μοναδικές πίτες με παραδοσιακές συνταγές

Petite Perle 300×250
Δυναμικό παρών έδωσαν το  μεσημέρι της  Κυριακής οι Μακεδόνες της Κρήτης στην γιορτή της μακεδονίτικης πίτας που διοργάνωσε ο δραστήριος σύλλογος τους  σε εξοχικό κέντρο των Λινοπεραμάτων.
Στην όμορφη γιορτή που έχει πλέον καθιερωθεί, οι γυναίκες του συλλόγου έφτιαξαν και έφεραν κάθε λογής πίτες βασισμένες σε παραδοσιακές συνταγές από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας, τις οποίες  προσέφεραν στους συμμετέχοντες. Καλωσορίζοντας τους Μακεδόνες με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, που έδωσαν το παρών, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Νίκος Χριστοδούλου έκανε λόγο για μια οικογενειακή γιορτή που την φετινή χρονιά ξεχώρισε η συμμετοχή των μικρών χορευτών που απαρτίζουν το παιδικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου. Τους μικρούς Μακεδόνες χορευτές και  τον δάσκαλο χορών Γιάννη Τάσιος καταχειροκρότησαν οι παρευρισκόμενοι.
Ο Σύλλογος Μακεδόνων Κρήτης δημιουργήθηκε το 1990 με σκοπό να φέρει κοντά τους Μακεδόνες που ζουν και εργάζονται στην Μεγαλόνησο. Έχει διοργανώσει πολλές εκδηλώσεις με σκοπό το αντάμωμα των Μακεδόνων που ζουν μακριά από τον τόπο που γεννήθηκαν , αλλά και την διατήρηση και προώθηση της μακεδονίτικης κουλτούρας και της παράδοσης.
Από το 1997 λειτουργεί και τμήμα χορευτικής ομάδας.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ