Αλλοδαποί έταζαν αγάπη ως ψεύτικοι γιατροί και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από γυναίκες

Petite Perle 300×250

Εντόπιζαν γυναίκες μέσω Facebook, συστήνονταν ως γιατροί, τις έπειθαν ότι συνάπτουν πλατωνικό έρωτα μεταξύ τους και στο τέλος τους… άδειαζαν τους λογαριασμούς.

Ο λόγος για τον «Schneider Muller», τον «Leonard Norman», τον «David» και ακόμη εννέα συνεργούς τους αφρικανικής καταγωγής οι οποίοι φέρονται να «πουλούσαν» έρωτα μέσω διαδικτύου σε ανυποψίαστες γυναίκες καταφέρνοντας να αποκομίσουν περισσότερα από 200.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2021, προσέγγιζαν γυναίκες μέσω Facebook και συστήνονταν ως γιατροί εργαζόμενοι σε διεθνείς οργανισμούς.

Όταν κάποια από τις γυναίκες «τσίμπαγε» το δόλωμα, ξεκινούσαν τακτική επικοινωνία μέσω γραπτών μηνυμάτων, τις έπειθαν ότι είναι ερωτευμένοι μαζί τους και, εν τέλει, ότι συνάπτουν πλατωνικό ερωτικό δεσμό.

«Χρειάζομαι βοήθεια»

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι, ενώ προηγουμένως είχαν δηλώσει στα θύματα τους ότι είναι πολύ πλούσιοι και προέρχονται από επιφανείς οικογένειες, ξεκινούσαν το ξεδίπλωμα της απάτης προφασιζόμενοι δύο πράγματα. Είτε πως λόγω ενός προβλήματος δεν έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, είτε ότι επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα και απαιτείται να καταβάλλουν εισφορές, ζητώντας οικονομική βοήθεια από τους πλατωνικούς συντρόφους τους.

Το όλο παραμύθι συνοδεύονταν από την υπόσχεση ότι με το που διεκπεραιωθεί το πρόβλημα, οι «γαμπροί» θα ερχόντουσαν στην Ελλάδα προκειμένου να τις συναντήσουν και να ζήσουν τον έρωτά τους. Κάποιες από τις γυναίκες πείστηκαν και κατέβαλλαν τμηματικά από 1.500 έως και 35.000 ευρώ, με τη συνολική λεία της οργάνωσης να ανέρχεται σε 206.738 ευρώ.

Τα emails που τους έκαψαν

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη της δράσης τους ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2022 μετά από δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος τους από μία 42χρονη και μία 77χρονη.

Οι δύο γυναίκες προσκόμισαν στις Αρχές τα emails που είχαν ανταλλάξει με τους δράστες καθώς και τα αποδεικτικά καταθέσεων στους λογαριασμούς που οι τελευταίοι υποδείκνυαν σε αυτές.

Από την έρευνα προέκυψε πως οι κατηγορούμενοι προέβαιναν σε αναλήψεις των χρηματικών ποσών μέσω ΑΤΜ που βρίσκονται σε περιοχές τόσο του ευρύτερου κέντρου των Αθηνών (πλ. Αμερικής, Αχαρνών, Πατησίων), όσο και της πόλης της Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας, Μοναστηρίου, Εγνατίας, Διοικητηρίου).

Μάλιστα, διαπιστώθηκε παράλληλα πως οι κατηγορούμενοι-δικαιούχοι των τραπεζικών λογαριασμών διέμεναν πέριξ των προαναφερόμενων περιοχών, ωστόσο στη συνέχεια απομακρύνθηκαν.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για «Εγκληματική Οργάνωση και Απάτη σε βαθμό κακουργήματος από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση».

πηγή: www.iraklionews.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ