Χαλκιδική: Πέταξαν ξανά στον δρόμο τον 81χρονο συνταξιούχο με αναπηρία

Petite Perle 300×250

Οργή προκαλούν οι εικόνες εκτυλίχθηκαν στα Νέα Φλόγητα Χαλκιδικής, όπου η αστυνομία πέταξε από το σπίτι του τον 81χρονο Θεόφιλο Τζοχουνίδη, που βρέθηκε για ακόμη μια φορά αντιμέτωπος με έξωση.

Στον δρόμο πετούν για ακόμη μία φορά τον κ. Θεόφιλο Τζοχουνίδη, τον 81χρονο συνταξιούχο με αναπηρία που προσπαθεί να σώσει το σπίτι του στα Φλογητά Χαλκιδικής, αφού και σήμερα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο σπίτι του προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έξωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα halkidikipolitiki.com, η επιχείρηση της έξωσης έγινε με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ -όπως φαίνεται σε εικόνες- οι χώροι του σπιτιού άδειασαν άρον-άρον και τα προσωπικά αντικείμενα του ηλικιωμένου στοιβάχτηκαν στο πεζοδρόμιο.

«Δεν έχω πού να πάω και πού να μείνω. Θα περιμένω εδώ έξω» δηλώνει ο 81χρονος, έχοντας πλέον δυσανασχετήσει.

Σημειώνεται ότι οι γείτονες του κ. Τζοχουνίδη αντέδρασαν εκ νέου στην έξωσή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο αυτόφωρο οδηγήθηκε, μάλιστα, η μια από τις δύο κόρες του και ο εγγονός του.

 

 

Το χρονικό

Ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε δάνειο που είχε πάρει ο γιος του, ο οποίος όμως έμεινε άνεργος και δεν μπόρεσε να το αποπληρώσει.

Σύμφωνα με όσα είπε η οικογένεια στους δημοσιογράφους, όταν υπήρχε η δυνατότητα, είχε καταβληθεί πάνω από το μισό του κεφαλαίου του δανείου.

Το σπίτι βγήκε σε πλειστηριασμό από fund τον περασμένο Δεκέμβριο για τιμή υποπολλαπλάσια της αξίας του.

Την πρώτη φορά τού έκαναν έξωση στις 4 Μαΐου, σε μια επιχείρηση όπου συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Έπειτα, παρέμεινε στο μπαλκόνι του όπου και έζησε για 56 ημέρες, μέχρι να κερδίσει με ασφαλιστικά μέτρα προσωρινή διαταγή που ακύρωνε τη διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό.

Ακολούθησαν, δε, αντίστοιχες απόπειρες, με διαδηλωτές να μπλοκάρουν την έξωσή του.

πηγή: www.news247.gr

 

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ