Δήμος Μαλεβιζίου: Μενέλαος Μποκέας και Δημήτρης Πιτσικάκης ετοιμάζονται τη νέα δημοτική περίοδο

Οι κινήσεις Δημάρχου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης για την οργάνωση των παρατάξεων τους

Την προεκλογική περίοδο συναντήθηκαν αρκετές  φορές, την μέρα των εκλογών «κονταροχτυπήθηκαν» και τη βραδιά των εκλογών ο ηττημένος  Δημήτρης Πιτσικάκης μετέβη στο εκλογικό κέντρο του Μενέλαου Μποκέα και το συνεχάρη για τη νίκη του.

Σήμερα περίπου ενάμισι μήνα μετά τις εκλογές  και ένα μήνα και κάτι πριν την έναρξη της νέας  Δημοτικής θητείας, ο εκ νέου Δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας  και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Πιτσικάκης, προετοιμάζονται αθόρυβα για τη νέα δημοτική θητεία που αρχίζει την 1-1-2024.

Στην παράταξη του Μενέλαου Μποκέα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επικρατεί αισιοδοξία αλλά και προβληματισμός με τον ίδιο να συζητά με τα στελέχη του για την αξιοποίηση τους με τον τρόπο που θα αποδειχθεί εποικοδομητικός και χρήσιμος για τη Δημοτική Αρχή. Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν θέσεις που «διεκδικούν» πάνω από ένας εκλεγμένος  και αυτό είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα ο Δήμαρχος με το επιτελείο του μελετούν τις δομικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στο Δήμο και στη σχέση του με τους πολίτες, βελτιώνοντας τα  αδύναμα σημεία που εντοπίστηκαν κατά  την προηγούμενη δημοτική περίοδο και επενδύοντας σε αυτά που αποδείχθηκαν δυνατά και έδωσαν την νίκη στην παράταξη.

Όπως έγινε γνωστό πρόκειται τις επόμενες μέρες να γίνει και μια ευρεία εκδήλωση με τη συμμετοχή κοινού για την νίκη της παράταξης «Το Μαλεβίζι μπορεί» ενώ ήδη έχει γίνει η πρώτη συνάντηση με παλιούς και νέους για να δοθούν οι κατευθύνσεις από το Μενέλαο Μποκέα.

Από την πλευρά του Δημήτρη Πιτσικάκη έχουν γίνει ήδη συναντήσεις με τους εκλγεγμένους δημοτικούς συμβούλους αλλά και όσους εξελέγησαν σε τοπικά συμβούλια και έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της αντιπολίτευσης κατά την νέα δημοτική περίοδο.

Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν κι άλλες , με τις πληροφορίες να θέλουν τον επικεφαλής  της  αντιπολίτευσης  Δημήτρη Πιτσικάκη να δίνει κατεύθυνση για ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση, επικεντρωμένη στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και της κοινωνίας του Μαλεβιζίου.

Την ίδια ώρα γίνονται κινήσεις για να οργανωθεί γραμματειακά και όχι μόνον η παράταξη και να έχει ουσιαστική παρουσία στα όσα θα διαδραματιστούν ν στο Μαλεβίζι για την νέα δημοτική περίοδο.

Πάντως στις συναντήσεις που έγιναν από τις παρατάξεις  της δημοτικής αρχής αλλά και της αντιπολίτευσης, ο απολογισμός κρίθηκε ως θετικός στην πρώτη περίπτωση εξαιτίας της νίκης αλλά και στη δεύτερη γιατί η παράταξη που διεκδίκησε το Δήμο αν και συγκροτήθηκε μόλις  λίγους μήνες πριν τις εκλογές, κατάφερε να αποσπάσει ένα σημαντικό ποσοστό και να φθάσει αρκετά κοντά στη νίκη.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ