Οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί στο Ηράκλειο απεργούν για το φορολογικό – Πότε ανεβάζουν χειρόφρενο

Petite Perle 300×250
Παράλληλα, η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας

Με αποφάσεις τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των οδηγών ταξί ανακοίνωσαν πρόγραμμα κινητοποιήσεων με στόχο να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, χθες Παρασκευή 1/12/2023  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί  συγκάλεσε  έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και, όπως ανακοίνωσε, «στο συμβούλιο αυτό συζητήθηκε  για άλλη μια φορά για το πόσο ολοκληρωτικά καταστροφικό είναι το φορολογικό νομοσχέδιο για τον κλάδο  και  μας  οδηγεί στην οικονομική εξόντωση και εξαθλίωση».
Το  Σωματείο Ταξί Ηρακλείου, που συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αναφέρει ότι «η φορολόγηση με τεκμαρτό εισόδημα θα προκαλέσει υπέρμετρη επιδείνωση της κατάστασης όπου θα μας οδηγήσει στο κλείσιμο ή σε έξοδο από το επάγγελμα.
Η κυβέρνηση αγνοώντας τις προτάσεις που έχει καταθέσει η Ομοσπονδία όλο αυτό το διάστημα, δεν άφησε περιθώρια με αποτέλεσμα   η πλειοψηφία του Δ.Σ., να αποφασίσει  για δύο επαναλαμβανόμενες 48ωρες  πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκινώντας από   την Δευτέρα 4/12/23 και ώρα 5:00 π.μ. και μέχρι και την Παρασκευή στις 5:00 π.μ.
Η Ομοσπονδία καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία της χώρας να προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση  κρίνουν απαραίτητη, πλέον της απεργίας.
Κανένα ταξί στον δρόμο. Πρέπει να καταλάβει η κυβέρνηση ότι ο κλάδος μας καταστρέφεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ