Βαφτίσια για το νέο κόμμα – Τη Δευτέρα ανακοινώνουν το όνομα οι «11»

Petite Perle 300×250

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τα αποκαλυπτήρια του ονόματος της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας των «11» ανεξάρτητων βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι σκέψεις και οι προτάσεις που υπάρχουν επάνω στο τραπέζι φαίνεται να είναι πολλές και η τελική επιλογή δείχνει να είναι ακόμα δυσκολότερη για μια απόφαση που, εκτός από τον τόνο, θα «χρωματίσει» και θα δώσει το στίγμα της πολιτικής κίνησης των «9+2» στον προοδευτικό χώρο.

Μεταξύ των ονομάτων που έχουν πέσει στο τραπέζι φαίνεται να είναι το «Αριστερά Μπροστά», ωστόσο, πηγές των «11» σημείωναν πως «η σύσκεψη για το όνομα της κοινοβουλευτικής ομάδας θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο» και συμπλήρωναν πως «δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για το όνομα». Θεωρείται, πάντως, απίθανο να μην περιέχει ως προσδιοριστικό στοιχείο την λέξη Αριστερά το όνομα που θα σηματοδοτήσει την κοινοβουλευτική κίνηση των «11». Και από εκεί και πέρα μένει να φανεί με ποιον επιπλέον προσδιορισμό πλαισιωθεί, π.χ. «προοδευτική», «οικολογική», «Νέα», «Πράσινη».

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια, πάντως, της κοινοβουλευτικής ομάδας των «11» θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα. Στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση, όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, έχει αναλάβει ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ καθήκοντα γραμματέα της ΚΟ θα επιτελεί η Πέτη Πέρκα.

«Προχωράμε μπροστά με τη συγκρότηση του νέου μας φορέα συλλογικά και συντεταγμένα και όχι με λογικές προσωπικών διαγκωνισμών» σημείωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Χαρίτσης. «Στόχος μας είναι να υπάρξει μέχρι τις Ευρωεκλογές ένα σχήμα το οποίο θα αντανακλά το πολιτικό μας στίγμα, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή προσπάθεια στο αριστερό προοδευτικό σκέλος του προοδευτικού φάσματος που αυτή τη στιγμή απουσιάζει» εξήγησε ο επικεφαλής του νέου κοινοβουλευτικού σχήματος και πρόσθεσε: «Να καλυφθεί δηλαδή ένα μεγάλο πολιτικό κενό. Τόσο αντιπολιτευτικό αλλά και ως προς την πρόταση που περιμένει να ακούσει η κοινωνία για το μέλλον της. Δεν μπορεί η μόνη πρόταση που ακούει να είναι η πρόταση του κ. Μητσοτάκη».

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στα βήματα και τους στόχους του υπό σύσταση νέου πολιτικού φορέα υπογράμμισε πως «κύριο μέλημα μας είναι το νέο μας εγχείρημα να ανοίξει προς την κοινωνία. Έχουμε την δυνατότητα να παρουσιάσουμε μία αξιόπιστη πρόταση στους αριστερούς προοδευτικούς πολίτες που θα τους δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν». Ο ίδιος επεσήμανε μάλιστα πως «η υπαρκτή ανάγκη για μία αριστερή και προοδευτική φωνή στο πολιτικό σύστημα με όρους αξιοπιστίας, σοβαρότητας και ανάκτησης της εμπιστοσύνης του κόσμου δεν καλύπτεται από τις υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις».

Πηγή:ieidiseis.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ