Νέα «καραβιά» μεταναστών εντοπίστηκε τα ξημερώματα νότια του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Oμάδα 32 μεταναστών εντοπίστηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε μικρό σκάφος στην ταραγμένη θάλασσα κοντά στη νότια ακτογραμμή του Ηρακλείου.

Με τη συνδρομή του Λιμενικού και αλιευτικών το σκάφος κατάφερε να προσεγγίσει με ασφάλεια την ακτή στη θέση "Αφραθιάς" κοντά στο Τυμπάκι.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Ηρακλείου, σχεδόν όλοι από την ομάδα αυτή των μεταναστών έχουν καταγωγή από την Αίγυπτο και είναι καλά στην υγεία τους. Όλοι τους οδηγήθηκαν στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου Λιμενεργατών Ηρακλείου για να υποβληθούν σε εξετάσεις, αλλά και για τη διαδικασία ταυτοποίησης, πριν προωθηθούν σε κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι 32 έρχονται να προστεθούν στην ομάδα των 76 μεταναστών που διασώθηκαν χθες από το Λιμενικό Σώμα στην περιοχή "Τρείς Εκκλησιές" και πάλι στα νότια του Ηρακλείου. Όπως εκτιμούν αξιωματικοί του Λιμενικού και οι δύο ομάδες προέρχονται από μεγαλύτερο σκάφος το οποίο πλέει στα διεθνή ύδατα με προορισμό την Ιταλία ,με ακόμη μεγαλύτερο ανθρώπινο φορτίο μεταναστών. Εξαιτίας της μεγάλης κίνησης πλοίων νότια της Κρήτης, ο εντοπισμός του συγκεκριμένου δουλεμπορικού είναι εξαιρετικά δύσκολος.

 

Πηγή: ertnews.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ