Σοβαρές ελλείψεις στο 3ο και 4ο νηπιαγωγείο Μαλεβιζίου λένε οι γονείς – Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Petite Perle 300×250

Ένταση προκλήθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου, εξαιτίας ενός ψηφίσματος που σκοπό είχε την ενημέρωση του σώματος για τις σοβαρές ελλείψεις και παραλείψεις σε δύο σχολικές μονάδες, που μάλιστα φιλοξενούν νήπια.

Ανύπαρκτοι διακόπτες φωτισμού, επικίνδυνες για τον τραυματισμό των νηπίων εσωτερικές πόρτες και σοβαρές ελλείψεις σε μονώσεις του ενός από τα δύο μισθωμένα κτίρια, είναι μερικά από τα προβλήματα που καταγράφονται και για τα οποία έχει ήδη ενημερωθεί η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας, από τις διευθύντριες των νηπιαγωγείων, όπως αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του Δη- μοτικού Συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του νέου κοινού συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου και 4ου Νηπιαγωγείου Μαλεβιζίου κ.Δημόκριτος Σαλούστρος αλλά και οι γονείς που παρέστησαν, κατέθεσαν στην τελευ- ταία συνεδρίαση του Οργάνου (εκτός ημερησίας διάταξης) το ψήφισμα του συλλόγου που περιγράφει αναλυτικά όλα τα προβλήματα, προκαλώντας την δυσαρέσκεια της αντιδημάρχου Χρύσας Λυρώνη.

Όπως υποστήριξε θα περίμενε να είχε προηγηθεί η ενημέρωση της ίδιας και του προέδρου της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής από τα νεοεκλεγέντα μέλη, αφήνοντας αιχμές για την επιλογή του
Συλλόγου να σπεύσει να φέρει το θέμα απευθείας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ίδια στην τοποθέτηση της στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρθηκε στην πλατφόρμα του δήμου όπου, όπως είπε, αναδεικνύονται άμεσα τα προβλήματα που καταγράφονται και ο δήμος μπορεί να έχει άμεσα μια συνολική εικόνα. Όπως συμπλήρωσε η Τεχνική Υπηρεσία αφού κληθεί από την Α/θμια Σχολική Επιτροπή θα επιλύσει κατά σειρά προτεραιότητας τα θέματα.

«Τα σχολεία ως ζωντανοί οργανισμοί παρουσιάζουν φθορές λόγω παλαιότητας και εντατικής χρήσης και χρειάζονται διαρκώς επισκευές. Δεν αρνηθήκαμε ποτέ να συναντηθούμε με τα προεδρεία των Συλλόγων», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος.

Συμφώνα με το ψήφισμα στο 3ο νηπιαγωγείο δεν υπάρχουν διακόπτες φωτισμού με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι εκπαιδευτικοί να χειρίζονται το φωτισμό απευθείας από τον  ηλεκτρολογικό πίνακα, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

«Σε ένα χώρο που φιλοξενούνται νήπια δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις», συμπληρώνουν. Η αυλή του σχολείου είναι πρακτικά κενή, χωρίς ένα παιδικό παιχνίδι εξωτερικού χώρου για τα νήπια.

Όπως αναφέρουν οι δυο πόρτες από τις αίθουσες διδασκαλίας βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση και τέμνονται

κάθετα. Το άνοιγμα της μιας πόρτας καταλήξει στην άλλη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τραυματισμοί (προς το παρόν ευτυχώς ελαφροί).

Οι εσωτερικοί τοίχοι του σχολείου χρειάζονται βάψιμο.

«Σε ένα χώρο που φιλοξενούνται νήπια δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις», συμπληρώνουν. Η αυλή του σχολείου είναι πρακτικά κενή, χωρίς ένα παιδικό παιχνίδι εξωτερικού χώρου για τα νήπια.

Παρά τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για χορήγηση σχετικού παιχνιδιού από την προηγούμενη σχολική χρονιά, αυτές δεν έχουν υλοποιηθεί.

Σύμφωνα πάντα με το ψήφισμα οι εσωτερικοί τοίχοι και του 4ου νηπιαγωγείου χρειάζονται βάψιμο.

Ο εξαερισμός στο μπάνιο του σχολείο που με επίμονες προσπάθειες αγοράστηκε πέρυσι, τοποθετήθηκε αλλά δεν συνδέθηκε ποτέ.
Ζητούν μόνωση του μπαλκονιού στο οίκημα όπου βρίσκεται πάνω από το νηπιαγωγείο καθώς είναι εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να μεταφέρει την υγρασία και τα νερά

στις σχολικές αίθουσες. Η "χειροποίητη πατέντα" που έχει υλοποιηθεί δε λύνει το πρόβλημα, αναφέρουν. «Τέλος και για τα δύο σχολεία αλλά και για το σύνολο των νηπιαγωγείων του
δήμου πρέπει να υπάρξει μέριμνα για τοποθέτηση φίλτρων νερού.
Θεωρούμε αδιανόητο το 2023-2024 να αγοράζουν οι γονείς εξάδες νερό για να έχουν πόσιμο νερό τα νήπια τους στα σχολεία. Όσο γνωρίζουμε έχει γίνει και σχετικό αίτημα από δημοτική παράταξη και μάλιστα σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του συλλόγου μας με την αρμόδια αντιδήμαρχο υπήρξε δέσμευση της δημοτικής αρχής για τοποθέτηση φίλτρων νερού σε όλα τα νηπιαγωγεία με ευθύνη του δήμου η οποία

μέχρι και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί. Είμαστε ενήμεροι ότι και το απερχόμενο ΔΣ του συλλόγου μας αλλά και οι προϊστάμενες των μονάδων έχουν ενημερώσει με παλαιότερα έγγραφα τους τη δημοτική αρχή χωρίς να έχουν λάβει απάντηση μέχρι σήμερα.

Η στάση αυτή θεωρούμε ότι δεν αρμόζει σε μια δημοτική αρχή που σέβεται τους δημότες και τα παιδιά τους, γι αυτό και βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου ώστε να πάρουμε άμεσες απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των παραπάνω αιτημάτων μας», καταλήγει το ψήφισμα.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ